INFO Servis

Kikinda dobila sredstva za semaforizaciju raskrsnice i izradu tehničke dokumentacije za izgradnju kružnog toka

Kikinda je jedna od 18 lokalnih samouprava u Vojvodini kojoj su odobrena sredstva Pokrajinskog sekretarijata za energetiku, građevinarstvo i saobraćaj za sufinansiranje projekata razvoja saobraćaja i putne infrastrukture. Naš grad dobio je sredstva za semaforizaciju raskrsnice ulica Jovana Jovanovića Zmaja i Mihajla Pupina, kao i za izradu tehničke dokumentacije za izgradnju kružnog toka na uglu Semlačke i Distričke ulice. 

Pokrajinski sekretar za energetiku, građevinarstvo i saobraćaj Ognjen Bjelić uručio je danas predstavnicima gradova i opština u Vojvodini ugovore u vrednosti od 38 miliona dinara za sufinansiranje projekata razvoja saobraćaja i putne infrastrukture u 2021. godini.

Prioritet nam je uređenje zona škola i na ovom konkursu podržano je 16 projekata, ukupne vrednosti 18 miliona dinara, kojima će biti uređeno 37 tih zona u AP Vojvodini – rekao je sekretar Bjelić. On je dodao da je plan za sledeću godinu da se obezbedi kvalitetna tehnička dokumentacija za sve neuređene ili nedovoljno uređene zone škola. Bjelić je naglasio da je budžetom za 2022. godinu predviđeno ulaganje od skoro 54 miliona dinara u razvoj saobraćaja i putne infrastrukture.

Izvor i foto: RTV

Pratite nas FB
error: Content is protected !!