Počeli radovi na atmosferskoj kanalizaciji u Moravskoj, radove obišla Maja Gojković

Radovi na atmosferskoj kanalizaciji u tzv. „Slivu Moravska“ u našem gradu započeli su danas, a nakon njihovog završetka biće rešen višegodišnji problem stanovnika ovog dela grada. Usled većih količina padavina u kraćem periodu u ulicama Moravska, Ivana Jakšića i Sterije Popovića, taj deo grada bude potopljen satima i voda se teško povlači. Za ovaj značajan projekat, Fond za kapitalna ulaganja AP Vojvodine izdvojio je sredstva od 180 miliona dinara, dok će grad izdvojiti 22 miliona.

Početak radova obišli su predsednica Pokrajinske vlade Maja Gojković, Stanislava Hrnjak, pokrajinska poslanica, zamenica gradonačelnika Dijana Jakšić Kiurski, Miroslav Dučić, načelnik Severnobanatskog upravnog okruga, Svetislav Vukmirica, pomoćnik gradonačelnika, Čedo Gvero, direktor JP Kikinda i Nebojša Jovanov, član Gradskog veća za komunalnu infrastrukturu i vanredne situacije:

Voda se nakon padavina zadržavala na javnim površinama i privatnim parcelama, tako da su bile ugrožene sve instalacije, ali i bezbednost saobraćaja. Građani su nam se u više navrata obraćali, mi smo ozbiljno pristupili rešavanju ovog problema, tako da smo uz ogromnu podršku Pokrajinske vlade obezbedili sredstva. U pitanju su ulice Moravska, Ivana Jakšića i Sterije Popovića, ukupne dužine 3 448 metara, a završetak radova se očekuje za šest meseci – rekao je Svetislav Vukmirica, pomoćnik gradonačelnika. 

Prilikom današnje posete Kikindi, predsednica Pokrajinske vlade Maja Gojković je istakla da je jako važno prepoznati probleme građana, koje lokalna samouprava mora da reši:

Nakon završetka radova u ove tri ulice, značajno će se poboljšati kvalitet života građana u ovom delu Kikinde. Pri kraju su radovi na još jednom kapitalnom projektu u ovom gradu, na izgradnji Fabrike vode. U saradnji sa Pokrajinskom vladom, biće izgrađena mini postrojenja i u svim okolnim selima, tako da ćemo naredne godine moći da kažemo da je višedecenijski problem sa pijaćom vodom na teritoriji Kikinde konačno rešen. Takođe, preko Uprave za kapitalna ulaganja, biće zamenjene i azbestne cevi – rekla je Gojković. 

Nakon obilaska radova, predsednica Pokrajinske vlade je obišla sedište i štand Srpske napredne stranke. 

 

error: Content is protected !!