ŽPG „Melizmi“ promovisala spot za prvu autorsku pesmu

U svečanoj sali Narodnog muzeja večeras je održana promocija spota za autorsku pesmu „Ljubim za desetku“, Ženske pevačke grupe „Melizmi“. Kako je objasnila Biljana Mandić, ovo je prva autorska pesma grupe, a u spotu su predstavljene lepote Kikinde i njeni turistički potencijali:

Predstavile smo deo naše tradicije, običaja, gastronomije i kulture našeg grada. Pokušale smo kroz pesmu da dočaramo kako je to kod nas u Banatu. Voleli bismo da što više ljudi pogleda naš spot i verujemo da će poželeti da dođu ovde. Sve ovo je najava za veliki projekat koji radimo sa vrhunskim stručnjacima u oblasti etnomuzikologije, pod nazivom „Na lepinji od ravnice“, koji ćemo predstaviti u martu u okviru „Nedelje žena“ – rekla je Mandić. 

Promociji spota ŽPG „Melizmi“ prisustvovao je i gradonačelnik Nikola Lukač, koji je poručio da lokalna samouprava podržava sve one koji sa velikim entuzijazmom promovišu naš grad:

Članice ŽPG „Melizmi“ na dostojan način reprezentuju Kikindu, gde god su bile ostavile su neverovatan utisak. Zahvaljujući velikoj ljubavi prema svom gradu, one doprinose turističkoj ponudi i potencijalu koji naša lepa Kikinda ima. Ova divna pesma i spot će sigurno dodatno doprineti da naš predivni grad bude još poznatiji, ne samo u regionu nego i šire – poručio je gradonačelnik Lukač.

 

error: Content is protected !!