INFO Servis

Zoran Divljak i Milana Batančev doneli tri pehara; Škola jahanja počinje 1. jula

Članovi Kikindskog konjičkog udruženja, Zoran Divljak i mlada Milana Batančev, doneli su u Kikindu  tri pehara, sa nedavno održane fijakerijade u Borči. Divljak je poneo pehare za najkompletniju zapregu, kao i za najlepšu stariju kobilu, dok je Milana proglašena za najbolju damu vozača u kategoriji dvoprega.

Novi uspesi članova Kikindskog konjičkog udruženja pokazuju da je konjički sport u našem gradu davno uzeo maha i da daje šampione na raznim takmiče njima. Predsednik Kikindskog konjičkog udruženja, Ilija Rađenović, kaže da je izuzetno ponosan na svoje članove i najavljuje novine u Kikindi, a to je Škola jahanja, koja će raditi na mestu Udruženja, na Pogonu III „Toze Markovića“.

Zoran Divljak nastavlja da niže uspehe, a negujemo i mlade nade, kao što je Milana, što mi je veoma drago. Kikindsko konjičko udruženje osnovano je 2015. godine i ima oko 30 članova. Divljak je osvojio drugo mesto za najkompletniju zapregu, kao i za najlepšu stariju kobilu, dok je Milana  najbolja dama vozač u kategoriji dvoprega. U našem Udruženju voze se jednoprezi, dvoprezi i troprezi-rekao je Rađenović za Ami Naxi radio.

On je najavio da od 1. jula počinje sa radom Škola jahanja, koja će se nalaziti na mestu Kikindskog konjičkog udruženja, na Pogonu III „Toze Markovića“.

-Jovana Rožajac, članica našeg kluba uskoro će dobiti sertifikat za rad u ovoj školi. Imaćemo učionicu u kojoj ćemo edukovati polaznike, naučiće osnove pristupa konjima, koji su plemenite životinje. Potom ćemo preći na praktični deo, upoznavanje sa konjima, najpre malim, ponijima, a onda sve postupno-navodi Rađenović za naš radio. 

Kako je rekao naš sagovornik, Škola jahanja biće otvorena od 17 do 20 časova, a još je ostalo da se odredi kojim danima i koliko puta u nedelji će moći da se poseti. Kikindsko konjičko udruženje osnovano je 2015. godine, ima oko 30 članova, od kojih desetak čine žene.

Lipica je Divljakov ponos

Prošlogodišnja šampionka Poljoprivrednog sajma u Novom Sadu, kobila Lipica, vlasnika Zorana Divljaka (32) iz Ruskog Sela, bila je ždrebna sa apsolutnim šampionom, pastuvom Dravom u vlasništvu Milana Katića iz Farkaždina.

Prema rečima Divljaka, tradicija najboljih konja u njegovom gazdinstvu biće nastavljena. Puno ime joj je 140 Lipica II, a prošle godine na novosadskom Poljoprivrednom sajmu, u konkurenciji 28 kobila od šest i više godina, prema oceni sudija bila je najbolja.

 

Pratite nas FB
error: Content is protected !!