INFO Servis

Završeni izbori za članove Saveta mesnih zajednica: Ukupna izlaznost 41,18 procenata

Nakon održanih izbora za Savete mesnih zajednica na području Kikinde, Izborna komisija za sprovođenje članova saveta mesnih zajednica donela je odluke o utvrđivanju rezultata na izborima. Ukupna izlaznost bila je 41,18 procenata. Od 16.861 upisanog birača, za sve savete mesnih zajednica glasala su 6.943 glasača.

Od 1.529  upisanih birača u Nakovu, glasalo je njih 662, odnosno 43,30 procenata. Kandidati koji su izabrani u Savet mesne zajednice su Slobodan Utržan, Olivera Latinović, Branislav Čubrilo, Milan Lajić i Jovan Galić.

Od upisanih 2.026 birača u Banatskom Velikom Selu, glasalo je 985, što predstavlja 48.8 procenata. Izabrani kandidati za članove Saveta mesne zajednice su Mira Pećanac, Zoran Karanović, Mihajlo Vekić, Goran Uzelac i Milan Stanković.

Od ukupno upisanih 1.540 birača u Novim Kozarcima glasalo je njih 820, odnosno 53,25 procenata. Kandidati koji su izabrani u Savet mesne zajednice su Dragoljub Ćosić, Ivana Stupar, Vukašin Majkić, Sonja Karanović i Marko Čavka.

U Ruskom Selu pravo glasa imalo je njih 2.223, a glasalo je 1.050 i to predstavlja 47,23 procenta. Izabrani kandidati su Dušan Marjanović, Branka Ratić, Vedran Đurasović, Milan Števin i Geza Čanji.

U Banatskoj Topoli pravo glasa imao je 661 meštanin. Glasalo je njih 387, odnosno 58,55 procenata. Izabrani su Nedeljko Cimeša, Aleksandar Milošević i Silard Kiš.

U Bašaidu je pravo glasa imalo 2.358 stanovnika, a glasalo je 1.148 i to predstavlja 48,69 procenata. Izabrani kandidati su Bojan Mikalački, Aneta Jankov, Bojan Jankov, Biljana Jeremić i Boris Popćirić. Kandidati koji nisu izabrani su Radovan Ćirić, Marko Mikalački, Branislav Vrbački, Dragan Gavrić i Nebojša Ljutić.

U Mokrinu je pravo glasa imalo 4.197 meštana, glasalo je 1.068, odnosno 25,45 procenata. U Savet mesne zajednice izabrani su Goran Ristić, Zorana Kostić, Željko Radaković, Dejan Ivanović i Radislav Pribiš.

Od upisanih 1.416 glasača, u Iđošu je na izbore izašlo njih 574, odnosno 40,54 procenta. Izabrani su Ivanka Grujić, Tomislav Simin, Nadica Gligorin i Slobodan Aleksić.

Od upisanih 911 glasača u Sajanu, glasalo je njih 249 što je 27,33 procenta. Izabrani su Zoltan Tot, Janoš Kabok i Milenko Vasiljević.

Biračka mesta otvorena su bila na vreme, nije bilo prekida, niti ometanja, na vreme su mesta zatvorena, materijal je na vreme dostavljen, a izborna komisija je na vreme donela odluke u predviđenom zakonskom roku. Izbori su protekli u fer i korektnoj atmosferi. U roku od 10 dana, izabrani članovi saveta mesnih zajednica imaju obavezu da sazovu konstitutivnu sednicu na kojoj će iz redova članova izabrati predsednika i zamenika. Na prvoj sednici predsedavaće najstariji član saveta. Savet će odlučivati većinom glasova – potvrdio je Dragiša Mihajlović, predsednik Izborne komisije Grada Kikinde za sprovođenje izbora za članove Saveta mesnih zajednica.

Pratite nas FB
error: Content is protected !!