INFO Servis

UG „Krila anđela“ organizovalo likovnu koloniju za osnovce u dvorištu Suvače

Udruženje građana „Krila anđela“ iz Novih Kozaraca, uz podršku lokalne samouprave, organizovalo je danas likovnu koloniju u dvorištu Suvače, u kojoj su učestvovala deca osnovnoškolskog uzrasta. Početkom jula, ovo udruženje organizovaće trodnevni dečji kamp, kaže Milan Reljić, predsednik UG „Krila anđela“:

Želeli smo da vidimo koliko je dece zainteresovano za umetnost i za slikarstvo. Uputili smo poziv obrazovnim ustanovama, a danas se odazvalo oko četrdesetoro dece iz gradskih i seoskih škola. Veoma nam je drago što smo uspeli da okupimo decu i da ih inspirišemo. 

Današnja likovna kolonija bila je tematska, a učesnici su slikali i crtali Suvaču. Događaju je prisustvovala i članica Gradskog veća zadužena za kulturu i obrazovanje Valentina Mickovski, koja je istakla da ovaj projekat doprinosi kulturnom razvoju grada:

Osnovni cilj i misija UG „Krila anđela“, ali i lokalne samouprave, je podizanje svesti građana o značaju kulturnog nasleđa. Upravo iz tih razloga smo danas organizovali radionicu sa zainteresovanim i talentovanim osnovcima. Učesnici imaju priliku da nauče nešto o kulturi i tradiciji, kao i o nekadašnjoj funkciji Suvače. Nadamo se da će ih to što su saznali inspirisati da stvore likovno delo – rekla je Mickovski. 

U današnjoj radionici učestvovala su deca iz osvnonih škola iz Sajana, Iđoša, Nakova i Kozaraca, kao i iz gradskih škola: „Žarko Zrenjanin“, „Šesti oktobar“, „Sveti Sava“, „Vuk Karadžić“ i „Feješ Klara“. 

Pratite nas FB
error: Content is protected !!