INFO Servis

Učenici OŠ „Vasa Stajić“ iz Mokrina pobednici kviza „Moja Kikinda, otkrijmo gde živimo“

Danas je u Kulturnom centru održano finale kviza „Moja Kikinda, otkrijmo gde živimo“, u kojem su učestvovali učenici osnovnih škola „Vasa Stajić“, „Slavko Rodić“, Sveti Sava“ i „Jovan Popović“. Najbolje poznavanje našeg grada pokazali su učenici Osnovne škole „Vasa Stajić“ iz Mokrina, a svi učesnici finala osvojili su vredne nagrade.  

Kancelarija za mlade šesti put po redu organizovala je kviz „Moja Kikinda, otkrijmo gde živimo“, namenjen učenicima završnih razreda osnovnih i početnih razreda srednjih škola. Zbog epidemiološke situacije, održavanje kviza je nekoliko puta bilo odloženo:

Uspeli smo ipak da organizujemo kviz po šesti put. Zahvalila bih lokalnoj smaoupravi koja je pomogla da se kupe vredne nagrade za učesnike finala i za pobednike, kao i prijateljima kviza koji su obezbedili poklone za učesnike. Takođe, mnogo u realizaciji kviza pomogli su i volonteri – kaže Andrea Arnuš, koordinatorka Kancelarije za mlade. 

Članica Gradskog veća za obrazovanje i kulturu, Milena Živkov pohvalila je organizaciju ovog, sada već tradicionalnog kviza:

Ovo je jedan zaista mnogo lep kviz, zahvaljujući kojem svi možemo da naučimo nešto novo o našem gradu. Čestitala bih svim učesnicima i organizatorima, a posebno pobednicima, učenicima Osnovne škole „Vasa Stajić“ iz Mokrina – rekla je Živkov. 

Idejni tvorac kviza je profesor geografije Miroslav Grujić, a cilj takmičenja je da učenici bolje upoznaju kulturne, istorijske i druge vrednosti našeg grada:

Izuzetno sam zadovoljan znanjem koje su učenici pokazali, nijanse su odlučile. Zasta sam srećan što smo napokon došli do toga da naša deca znaju mnogo stvari o Kikindi i što to znanje prenose i na članove svoje porodice i komšije. U finalu je odlučilo naravno znanje, ali značajan je bio i faktor sreće – rekao je Grujić.  

U kvalifikacijama bilo je ukupno 13 ekipa osnovnih i srednjih škola, a u današnjem finalu učestvovale su osnovne škole „Vasa Stajić“ iz Mokrina, „Slavko Rodić“ iz Velikog Sela, „Jovan Popović“ i „Sveti Sava“. Najbolje poznavanje našeg grada pokazali su đaci iz Mokrina:

U našem timu su bili sve dobri đaci i nije nam bilo ništa teško da naučimo. Sa mnom su u ekipi bili i Katarina Golić, Dario Biber i Katarina Silački. Pokazali smo dobro znanje i bili smo dobri u asocijacijama jer smo ih najviše i vežbali – kaže Neda Ibrajter iz OŠ „Vasa Stajić. 

Drugo mesto osvojili su đaci iz velikoselske OŠ „Slavko Rodić“:

 

Malo nam je falilo da pobedimo, ali smo zadovoljni drugim mestom, utisci su zaista lepi. Imali smo priliku da naučimo dosta toga što nismo u školi – kaže Mihajlo Kecman iz OŠ „Slavko Rodić“. 

Treće mesto zauzeli su učenici OŠ „Sveti Sava“, a četvrto „Jovan Popović“. Sve škole učesnice finala dobile su po jedan veći televizor, dok su članovi pobedničke ekipe dobili po JBL blutut zvučnik. Zbog epidemiološke situacije ove godine neće biti organizovana eksurzija za učesnike finala. 

 

Pratite nas FB
error: Content is protected !!