INFO Servis

Grad stipendira 158 uspešnih studenata

Studenti koji su ispunili uslove Javnog konkursa, koji je početkom godine raspisala lokalna samouprava, potpisali su danas u Gradskoj kući ugovore o stipendiranju. Studenti će u narednom periodu, u 8 jednakih mesečnih rata, primati iznos od 8.500 dinara.

U cilju motivisanja perspektivnih i talentovanih studenata, koji su tokom školovanja ostvarili izuzetne rezultate, kao i podrške studentima koji su slabijeg materijalnog stanja, lokalna samouprava je i ove godine raspisala konkurs za dodelu stipendija. Na ovogodišnji konkurs pristiglo je 158 prijava, koliko će i studenata biti stipendirano. 

Zamenica gradonačelnika Kikinde Dijana Jakšić Kiurski kaže da je u tu svrhu za 2021. godinu iz gradskog budžeta izdvojeno 8,8 miliona dinara:

Ovo ne predstavlja trošak, nego investiciju, jer na ovaj način pomažemo budućim lekarima, stomatolozima, advokatima, političarima, odnosno budućim stubovima društva, koji će sutra raditi za dobrobit svoje zajednice. Ovo je jedna lepa tardicija koju lokalna samouprava nastavlja – rekla je Jakšić Kiurski. 

Osim ove, u budžetu grada postoji i stavka od milion dinara, opredeljena za podsticaj i razvoj mladih talenata:

Konkurs je u toku, a mlada talentovana deca mogu podneti dokumentaciju i aplicirati za ova sredstva. Sigurno će im to značiti, a s obzirom na to da su oni svetla budućnost našeg grada, značiće i nama – kaže zamenica gradonačelnika. 

 

Pratite nas FB
error: Content is protected !!