Učenici OŠ „Sveti Sava“ najspretniji u „Igrama sa ludajom“

Tradicionalna kikindska manifestacija „Dani ludaje“ otvorena je danas 38. put „Igrama sa ludajom“, namenjenim učenicima osnovne škole. Na takmičenju su učestvovali učenici petog i šestog razreda iz šest gradskih i pet seoskih škola, a nakon pet zanimljivih igara, pobedili su učenici OŠ „Sveti Sava“, drugo mesto zauzela je OŠ „Vuk Karadžić“, a treće OŠ „Jovan Popović“. 

Učenici osnovnih škola sa teritorije našeg grada su i ovoga puta, u okviru „Dana ludaje“ pokazali spretnost i umešnost u igrama sa bundevom. Petočlane ekipe učenika petog i šestog razreda nadmetale su se u pet zanimljivih disciplina: cepkanju semenki od bundeve, prenošenju bundeva, pronalaženju skrivenih ludaja, krunjenju kukuruza i nošenju balona-ludaja:

Ove godine je bilo 12 ekipa, što je rekordan broj do sada. Igre su bile zanimljive i prilagođene njihovom uzrastu. Bilo je pet standardnih igara, ali smo morali da odigramo i šestu, kako bismo znali ko zauzima drugo a ko treće mesto, pošto je bilo nerešeno – rekao je Srđan Mitrović, nastavnik fizičkog vaspitanja u OŠ „Ivo Lola Ribar“ u Novim Kozarcima i sudija na „Igrama sa ludajom“. 

Na današnjem takmičenju su učestvovali učenici iz svih gradskih škola, kao i osnovci iz Sajana, Novih Kozaraca, Banatskog Velikog Sela, Mokrina i Bašaida. Pobedničku ekipu OŠ „Sveti Sava“ činili su Marija Nađ, Vuk Matijević, Una Grbić, Samanta Kala i Sanja Rajić, učenici VI/3. 

 

error: Content is protected !!