INFO Servis

U Kikindi 6 spasilaca, a u BVS njih trojica brinu o bezbednosti kupača: Otvorene bazene dnevno poseti oko 500 građana

Sa dolaskom stabilizacije vremenskih prilika i visokih temperatura, u SC „Jezero“ očekuju više kupača, kojih je za deset dana od otvaranja kupališne sezone, na dnevnom nivou, oko 500. O njihovoj bezbednosti svakodnevno brine 6 licenciranih spasilaca u Kikindi i njih trojica na bazenima u Banatskom Velikom Selu.

Sezona na otvorenim bazenima SC „Jezero“ uveliko je počela. Kako protiče rahlađivanje Kikinđana od 18. juna, kada je otvorena sezona, da li ima gužve i da li su spasioci pripravni kada je u pitanju bezbednost kupača, za Ami Naxi radio govorio je rukovodilac Spasilačke službe, Mirko Kenjalo.

Važno je da se naglasi da su spasioci licencirani, njih dvojica i jedan redar brinu o bezbednosti kupača u prepodnevnim satima, dok je popodne dežurno četvoro. Tako da sedmoro ljudi brine svakog dana da boravak na bazenu protekne u najboljem redu. Na našim bazenima u Banatskom Velikom Selu svakodnevno je troje spasilaca-rekao je Kenjalo.

On je apelovao na posetioce bazena da poštuju kućni red i naveo da od početka kupališne sezone nije bilo neželjenih situacija tokom boravka kupača.

Vodimo računa da sve bude po pravilima, a to podrazumeva da olimpijski bazen koriste isključivo plivači, skakanje u vodu je strogo zabranjeno i na taj način se sprečavaju sve neželjene situacije. Apelujem i da zbog visokih temperatura, kupači pre ulaska u bazen treba odu pod tuš, kako bi se bolje adaptirali na bazensku vodu i sprečili time temperaturni šok-istakao je naš sagovornik.

Za prvih deset dana od otvaranja kupališne sezone, na bazenu je svakodnevno oko 500 posetilaca, a narednih dana, sa dolaskom visokih temperatura, u SC „Jezero“ očekuju da taj broj bude veći. Uz ljubazne radnice koje prodaju karte na ulazu, i boravak će, svakako, biti prijatniji.

 

Pratite nas FB
error: Content is protected !!