Gradski Info

INFO GRAD, 29. jun

Danas je sreda, 29. jun

Učenici osmog razreda danas polažu kombinovani test sa pitanjima iz biologije, istorije, geografije, fizike i hemije, čime se završava trodnevna mala matura. Kombinovani test se sastoji od 20 zadataka, od kojih je pet iz biologije, tri iz hemije i po četiri iz fizike, geografije i istorije. Ispit počinje u devet sati, a učenici će imati dva sata za rešavanje. Oko polovina zadataka na prethodnim završnim ispitima je bila sa osnovnog nivoa, što znači da je reč o najlakšim zadacima za koje se očekuje da ih zna najmanje 80 odsto učenika. Preliminarni rezultati biće objavljeni ujutru, u petak 1. jula, a istog dana učenici mogu da podnesu žalbu, elektronski ili u svojoj osnovnoj školi. Nakon toga, 5. jula biće objavljeni konačni rezultati.

Sednica Skupštine grada Kikinde:

Odbornici lokalnog parlamenta zasedaće sutra, a na dnevnom redu sednice koju je sazvao predsednik Skupštine grada Kikinde, Mladen Bogdan, razmatraće se 20 tačaka. Na samom početku, našlo se donešenje odluke o konsolidovanom završnom računu budžeta za 2021. godinu, a potom će uslediti niz tačaka koje se odnose na donošenje odluke o usvajanju izveštaja o radu i poslovanju ustanova socijalne zaštite u Kikindi. Odbornici će raspravljati i o cenovniku usluga vodosnabdevanja i kanalizacionih usluga JP „Kikinda“, potom o cenovniku usluga izrade vodovodnih priključaka , ali i usluga kontrolisanja, overavanja i popravke vodomera, kao i iznošenja retkih fekalija. Sednica Skupštine grada Kikinde zakazana je za 10 časova.

SC „Jezero“:

Za prvih deset dana od početka kupališne sezone 18. juna, na otvorenim bazenima SC “Jezero” beg od tropskih vrućina, na dnevnom nivou, potraži oko 500 građana. Sa dolaskom stabilizacije vremenskih prilika i visokih temperatura, u SC „Jezero“ očekuju veći broj kupača. O njihovoj bezbednosti svakodnevno brine 6 licenciranih spasilaca u Kikindi i njih trojica na bazenima u Banatskom Velikom Selu-rekao je za Ami Naxi radio rukovodilac Spasilačke službe, Mirko Kenjalo.

Hitna služba:

Služba hitne medicinske pomoći intervenisala je prethodnog dana 19 puta. Za ukazivanje lekarske pomoći na terenu javilo se 19 osoba. Obavljeno je 14 kućnih pregleda, 9 u gradu i  5 u okolnim selima, dok je 5 osoba zatražilo pomoć u ambulanti. 

Porodilište:

Na Porođajnom odeljenju Opšte bolnice, u prethodna 24 sata, rođen je jedan dečak-saznajemo u kikindskom porodilištu.

JP „Toplana“:

Zbog remontnih radova na magistralnom vrelovodu, do kraja juna za saobraćaj će biti zatvoren deo ulice Miloša Velikog, od ugla Miloša Ostojina i Braće Bogaroški do Njegoševe i Cara Dušana, navedeno je u saopštenju JP „Toplana“.

Isključenje struje:

Zbog planiranih radova na orezivanju rastinja, danas, od 8 do 10 sati bez struje će ostati potrošači u sledećim ulicama u Kikindi: Pere Segedinca, od Dušana Vasiljeva do Karađorđeve, i Dušana Vasiljeva, od Pere Segedinca do Stevana Sremca. 

U petak, 1. jula, bez struje će od 8 do 10 časova, ostati ceo Mokrin, osim dela oko železničke stanice. Struje neće  biti zboga radova na električnoj mreži, navode iz Elektrodistribucije.

Letnji kamp za decu:

Centar za stručno usavršavanje Kikinda organizuje letnji kamp za decu uzrasta od 8 do 12 godina, koji će biti realizovan od 4. do 8. jula. Prijavljivanje za učešće je moguće putem imejla [email protected]. Cena za pet dana iznosi 1.000 dinara. 

Dom učenika:

Učenici koji nemaju prebivalište u Kikindi, a nakon osnovne škole nastavljaju školovanje u našem gradu, mogu da se jave na Konkurs za upis u Dom učenika srednjih škola „Nikola Vojvodić“. Upisni rok je od 12. do 22. jula. Sve informacije vezane za upis mogu da se pronađu na sajtu Doma učenika ili putem telefona: 0230/436-257. 

Letnji bioskop:

Kikinđani će ovog leta na dve lokacije uživati u filmskim projekcijama na otvorenom, i to utorkom u dvorištu Narodne biblioteke „Jovan Popović“, a petkom na Starom jezeru. 

Koncert OMŠ „Slobodan Malbaški“:

Osnovna muzička škola „Slobodan Malbaški“ sutra, 30. juna, u Narodnom muzeju organizuje koncert, na kojem će nastupiti Milijana Zolotić Simić na violini i Nemanja Števanov na klaviru. Na programu će biti dela Tartinija, Bruha, Šuberta, Svendsena i Sarasatea. Početak je u 18 sati, ulaz je slobodan. 

Istorijski arhiv:

Časopis Istorijskog arhiva „Attendite“ puni punoletstvo, a njegov 18. broj biće predstavljen u petak, 1. jula u Svečanoj sali „Kurije“, s početkom u 19 sati. Pored stručnih tekstova iz arhivistike, reč je i o napisima i temama iz istoriografije. Na predstavljanju u „Kuriji“ govoriće: arhivski savetnik i kustos -istoričar Zoran Veljanović, istoričar – arhivista Srđan Sivčev, kao  i direktor Istorijskog arhiva Milan Srdić.

Sport:

Milica Kugli, iz Teniskog kluba „Kikinda“, osvojila je drugo mesto u konkurenciji 23 igračice, na Otvorenom prvenstvu Beograda za devojčice do 14 godina (III kategorije), koje je održano proteklog vikenda. Predstojećeg vikenda, Teniski klub „Kikinda“ organizovaće Otvoreno prvenstvo Kikinde do 8 godina, takozvani narandžasti nivo. Iz ovog kluba pozivaju ljubitelje tenisa da dođu i bodre igrače, u subotu 2.jula. Početak turnira predviđen je za 10 časova, a biće održan na teniskim terenima SC „Jezero“. 
 
Kursna lista:
 
Zvanični srednji kurs iznosi danas 117,4284 dinara za evro, što je neznatna promena u odnosu na utorak, objavila je Narodna banka Srbije.

Vreme:

Pred nama je pravi letnji dan. Biće sunčano i veoma toplo. Minimalna temperatura 19, najviša 37 stepeni.

Bioprognoza: 

Biometeorološka situacija i dalјe nepovolјno utiče na sve hronične bolesnike i osetlјive osobe. Savetuje se smanjena fizička aktivnost i izbegavanje izloženosti suncu u najtoplijem delu dana. Mogući su umor, pospanost i glavobolјa.

Pratite nas FB
error: Content is protected !!