U Biblioteci upriličena svečana dodela nagrada autorima najboljih trejlera za knjigu

Danas je u Narodnoj biblioteci „Jovan Popović“ upriličena dodela nagrada najboljim učesnicima konkursa za trejler za knjigu, u kategorijama učenika nižih, viših razreda i srednjoškolaca. Žiri u sastavu: Mirjana Nešić, Nenad Miladinski i Branko Stevanović, nije  imao lak zadatak, da od ukupno 18 trejlera za knjigu koji su se našli u užem izboru za nagrade, odabere najbolje. Imena svih dobtinika

Dunja Brkin Trifunović, urednica Kulturnog programa, ističe da je Biblioteka veoma ponosna na ovaj konkurs, koji nije samo lokalnog tipa, nego su učešće uzeli i učenici iz cele zemlje:

Projekat je ove godine podržalo Ministarstvo kulture i informisanja, čime je dodatno dobio na značaju. On svake godine raste u svakom pogledu, a raduje nas što je sve više samostalih radova. Želimo da društvene mreže prekrijemo dobrim i kvalitetnim sadržajima, a trejleri za knjigu to svakako jesu – rekla je Brkin Trifunović. 

Teodor Balaž, učenik šestog razreda Osnovne škole „Tvrđava“ iz Petrovaradina, osvojio je prvu nagradu za trejler „Bokvica“, u kategoriji starijih osnovaca:

Čitao sam knjigu „Bokvica“ kao lektiru, to mi je bilo najsvežije pa sam je zato odabrao za trejler. U slobodno vreme igram igricu „Majnkraft“, pa sam došao na ideju da spojim te stare i tradiconalne medije sa novim i tako je nastao moj rad, koji je na kraju nagrađen -rekao je Teodor. 

Stevan Кoščica je zajedno sa drugarima Markom Tatićem, Igorom Mitrovićem i Davorom Ladičorbićem iz Osnovne škole „Vasa Stajić“ iz Mokrina osvojio treću nagradu za trejler „Deca“:

Na predlog razredne, odabrali smo knjigu „Deca“ od Ive Andrića, koju smo čitali za lektiru u osmom razredu. Trebalo mi je neko vreme da napišem scenario i smislim kako sve to treba da izgleda, a onda sam to i snimio zajedno sa prijateljima. Kada je trejler zanimljiv i drži pažnju, verujem da će privući ljude i da pročitaju knjigu -kaže Stevan, koji je pre 3 godine na ovom konkursu osvojio prvu nagradu za trejler za knjigu „Hajduci“. 

Dodeli nagrada prisustvovala je Valentina Mickovski, članica Gradskog veća za kulturu i obrazovanje:

Čestitala bih svim učesnicima na fantastičnim radovima koje su poslali. Oni su kroz ovaj projekat imali priliku da razviju kreativnost, digitalne veštine, istraživačke sposobnosti i timski rad, a to su sve praktična znanja koja će im biti potrebna u daljem životu – rekla je Mickovski. 

error: Content is protected !!