INFO Servis

Turističke organizacije Kikinde i Zrenjanina potpisale protokol o saradnji

Danas je u Gradskoj kući u Zrenjaninu potpisan protokol o saradnji tursitičkih organizacija Kikinde i Zrenjanina, sa ciljem da se dugogodišnja dobra saradnja dva banatska grada podigne na još viši nivo. 

Direktorica Turističke organizacije Kikinde Jasmina Milankov kaže da je današnje potpisivanje protokola kruna petogodišnje saradnje turističkih sektora dva banatska grada. Prva u nizu zajedničkih aktivnosti turističkih organizacija Kikinde i Zrenjanina biće predstavljanje na Sajmu turizma krajem februara:

Na Sajmu turizma Kikinda ovoga puta neće imati svoj štand, ali je dogovor da se predstavimo na zrenjaninskom štandu. Predstoje nam i druge manifestacije u toku ove godine, ali najvažnije je to da će se Zrenjaninci predstaviti našim sugrađanima u okviru „Kikindskog leta“, a Kikinđani njima na manifestaciji „Banatska bajka“. I ranijih godina smo zajednički učestvovali na realizaciji različitih projekata, kao što je na primer promocija biciklističkog turizma, a sada se nadamo i radujemo nekoj novoj, drugačijoj i još boljoj saradnji – rekla je Milankov. 

I Zoran Ljubotina, direktor Turističke organizacije Zrenjanina ističe da je potpisivanje protokola o saradnji izuzetno značajno za oba grada:

Okrećemo novu stranicu u sraadnji dva grada u srcu Banata. Kroz ideje, ciljeve i sve ono što kroz promociju i prezentaciju budemo radili u narednom periodu moći ćemo da dođemo do mnogo boljeg odziva i angažovanja kod dovođenja gostiju, što će biti veoma značajno i za Kikindu i za Zrenjanin – rekao je Ljubotina. 

Gradonačelnik Nikola Lukač istakao je da je dobra saradnja između Kikinde i Zrenjanina presudna za napredak oba grada, ali i celog Banata:

Grad Kikinda je sa Zrenjaninom u proteklom periodu uspešno sarađivao na nekoliko projekata. Podržavamo jedni druge, dopunjavamo se, razmenjujemo iskustva i na taj način zajednički napredujemo. Turizam je izuzetno značajan segment i ima veliki potencijal, a ostvarivanjem ove saradnje sa Zrenjaninom siguran sam da će kompletna turistička ponuda naših gradova biti potpunija i interesantnija i za domaće i za strane turiste – rekao je Lukač

Prvi čovek Zrenjanina, Simo Salapura kaže da je ozvaničenje saradanje dva banatska grada lepa prilika da se Kikinda i Zrenjanin predstave turistima u najboljem svetlu:

Verujem da ćemo ove godine imati priliku da organizujemo naše tradicionalne manifestacije onako kako je to bilo i pre epidemije i da ćemo se predstaviti u punom kapacitetu. Nadamo se dugovečnoj i odličnoj saradnji koja će doneti dobre rezultate i za Kikindu i za Zrenjanin – kazao je Salapura.  

Pratite nas FB
error: Content is protected !!