INFO Servis

Duvački orkestar nastavlja rad u okviru Kulturnog centra

Danas je potpisan Sporazum o transformaciji Duvačkog orkestra Dobrovoljnog vatrogasnog društva u Gradski duvački orkestar, koji će dalji rad nastaviti u okviru Kulturnog centra Kikinda, čiji je osnivač lokalna samouprava. Sporazum su potpisali šef Duvačkog orkestra Albert Nađ, direktorica Kulturnog centra Tanja Nožica i gradonačelnik Nikola Lukač.  

Duvački orkestar postoji već 89 godina, a već duže vremena sarađuje sa Kultrunim centrom. Šef Duvačkog orkestra, Albert Nađ kaže da će orkestar sada, nakon transformacije, više biti okrenut muzičkom stvaralaštvu:

Ovim Sporazumom Duvački orkestar dobrovoljnog vatrogasnog društva postaće Gradski duvački orkestar i ovo je verovatno trebalo i ranije uraditi. Primarna delatnost dobrovoljnog vatrogasnog društva je protivpožarna zaštita, pa je rad u kulturi veoma ograničen. Iz tog razloga nastavljamo rad u okviru ove ustanove, čija je primarna delatnost kultura – objašnjava Nađ. 

Direktorica Kultrunog centra Tanja Nožica ističe da saradnja sa Duvačkim orkestrom traje već godinama:

Ovo je nešto što smo svi želeli, da se udružimo i da zajednički započnemo realizaciju planova u budućnosti – rekla je Nožica. 

Gradonačelnik Kikinde Nikola Lukač istakao je da je Duvački orkestar ponos našeg grada:

Već godinama uživamo u divnim koncertima i nastupima Duvačkog orkestra. Siguran sam da će u Kulturnom centru imati još bolje uslove za rad, naravno uz veliku pordšku lokalne samouprave -rekao je Lukač. 

 

Pratite nas FB
error: Content is protected !!