INFO Servis, Sport

Treća kontrolna utakmica uspešna: Pobeda OFK “Kikinde“ nad temišvarskom “Politehnikom“

U trećoj kontrolnoj utakmici u okviru letnjih priprema za nastup u Srpskoj ligi – Vojvodina, fudbaleri OFK “Kikinde“ savladali su na Gradskom stadionu ekipu “Politehnike“ iz Temišvara, učesnika Druge rumunske lige, sa 2:0. U veoma interesantnoj utakmici, na kojoj su konačno prisustvovali i gledaoci, tokom prvog poluvremena domaći su poveli sa 1:0 golom Marka Pavlovića, dok je Stefan Morović, postigao pogodak početkom drugog dela utakmice.

-Veoma sam zadovoljan onim što smo priredili, pogotovo što je ovo tek treća pripremna utakmica. Odigrali smo, po meni, sasvm dobro, naravno treba poraditi na još stvari, ali ovo je tek početak i mnogo toga nam predstoji. Zato i jesu kontrolne utakmice kako bi videli koje su to greške koje pravimo. Srećan sam što smo pobedili tako dobru ekipu iz Temišvara, koja je igrala u punom sastavu, tako da mi je to veoma bitno. Ima dosta vremena, pripreme su počele tek pre nekoliko nedelja, pa se zaista nadam da ćemo biti potuno spremni za nastupajuću sezonu. Naš cilj vrlo je jasan, a to je da na svaku utakmicu idemo na pobedu, mislim pre svega na zvanične mečeve. Verujem u naš tim i mislim da možemo daleko da doguramo – istakao je nakon utakmice, Remidžijus Governor Rafael, jedan od novajlija u kikindskom timu.

Iako je utakmica završena u korist kikindskih fudbalera, šef stručnog štaba, Marko Guteša, imao je i zamerke na račun nedovoljnog trčanja svojih igrača, što je rezultiralo znatno većim posedom lopte kod temišvarskih fudbalera:

Pobeda potiv protivnika koji je izuzetno jak je u svakom slučaju dobra, jer je to ekipa koja je školovana, koja ima posed, ima šanse i sve što je trebalo, ali su u pobedi odlučile nijanse i prekidi. Trkački su gosti bili nadmoćniji, tako da nisam zadovoljan trčanjem mojih momaka. Odnos u posedu lopte je znatno na strani gostujućih fudbalera, pa smo sve vreme bili prinuđenih da budemo u zoni iz koje smo čekali neku kontru ili polukontru, dok je kod gostujuće ekipe posed lopte bio 70 odsto. To je ono što mi se ne sviđa, ali ovo je pripremna utakmica, zato smo odučili da izađemo na megdan kvalitetnoj ekipi kao što je “Politehnika“ i da vidimo kako stoje stvari. Imam i dosta razloga da budem zadovoljan, atmosfera u klubu je odlična, radi se naporno i siguran sam da će se taj trud na kraju isplaititi. Pred nama su nove kontrolne utakmice, kako bi se na najbolji način pripremili za ono što nas leka – dodao je Guteša.

Sa druge strane, menadžer temišvarske “Politehnike“, Dorin Toma, nekadašnji igrač Kluža, istako je da je zadoovljan igrom svog tima, ali da nisu smele da se dogode greške, koje su in na kraju koštale poraza:

-Utakmica je bila dobra, ali nije trebalo da pravimo greške koje su nas u ovom momentu koštale poraza. U momentu kada smo dominirali, bilo je sve kako treba i bio sam zadovoljan našom igrom, što se uostalom i videlo na terenu. Potom smo napravili greške, primili smo gol, pre svega smo se loše postavili  i taktički nismo dobro realizovali utakmicu. Očigledno je da su igrači već umorni, pa su nam samim tim i šanse bile znatno slabije u odnosu na domaće igrače, ali to nije razlog da budemo nezadovoljni – nadovezao se Toma.

Do sada su Kikinđani u pripremnom delu savladali zrenjanisnki Radnički i bez golova odigrali protiv velikoselske “Kozare“. Nakon kratke pauze i odmora od utakmice sa “Politehnikom“, kikindske fudbalere očekuje još pet prijateljskih susreta. 

Pratite nas FB
error: Content is protected !!