„Svetosavski turnir“ u hali „Jezero“ okupio 700 osnovaca iz Kikinde i okolnih sela

Povodom obeležavanja Dana ustanove i školske slave, Osnovna škola „Sveti Sava“ danas je u hali SC „Jezero“ organizovala „Svetosavski turnir“. Sportska manifestacija je okupila učenike gradskih i seoskih osnovnih škola, koji su se nadmetali u igri između dve vatre i rukometu. 

U okviru obeležavanja Dana škole, prethodnih dana u OŠ „Sveti Sava“ organizovani su turniri u tabliću i šahu, kao i likovni konkurs. Danas je u hali „Jezero“ održan „Svetosavski turnir“, a centralna priredba biće organizovana u Narodnom pozorištu u nedelju, kada će uz prigodan program biti dodeljene plakete „Sveti Sava“ najboljim učenicima osmog razreda:

Ovo je peti put da organizujemo „Svetosavski rukometni turnir“, a nakon perioda koronavirusa, ukazala se prilika da u hali „Jezero“ okupimo čak 700 učesnika iz 12 škola iz Kikinde i sela -rekla je Gordana Rackov, direktorica OŠ „Sveti Sava“. 

Manifestaciju je podržao i Rukometni savez Vojvodine:

„Setosavski turnir“ je okupio impozantan broj dece. Siguran sam da će mnogi od njih ostati u rukometu i da će uspešno nastupati za klubove– rekao je Rajko Prodanović, generalni sekretar Rukometnog saveza Vojvodine. 

Događaju je prisustvovao i gradonačelnik Nikola Lukač, koji je istakao da je današnja manifestacija lepa prilika da se promoviše rukomet, ali i školski sport uopšte:

Kikinda je grad sporta, a jedan od najpopularnijih je svakako rukomet. Drago mi je što je veliki broj škola i dece uzeo učešće u manifestaciji, koja promoviše bavljenje sportom i fer-plej – rekao je Lukač. 

 

error: Content is protected !!