„Svet je lep kada stvaramo“: Dan škole „Jovan Popović“

U okviru programa pod nazivom “Svet je lep kada stvaramo“, đaci i zaposleni u Osnovnoj školi “Jovan Popović“ u Kikindi obeležili su 73 godine rada i postojanja te obrazovne ustanove u gradu. Na dan rođenja književnika, čije ime nosi kikindska škola, održane su brojne radionice u okviru kojih su deca imla priliku da ilustruju književna dela, prave instrumente i bave se plesom.

Veliku ulogu u celokupnom sistemu obrazovanja imaju roditelji kojima je ova škola posvetila posebnu pažnju:

-Sam naslov programa obeležavanja govori da učenici i nastavnici zajedno sa roditeljima stvaraju lepšu budućnost. Tradiconalno smo obeležili nedeljni doručak u okviru kog smo služili med koji smo takođe napravili zajedno sa članovima sekcije pčelarstva u našoj školi. U okviru radionica izrađivali smo muzičke instrumente, ilustrovali pojedina književna dela, dok smo učestvovali i u plesnoj radionici u kojoj su učestvovali roditelji, učenici i zaposleni u školi. Zajedno možemo sve, da promenimo budućnost zajedno sa roditeljima kao ključnim segmentom naše škole – rekla je direktorka, Jelena Krvopić.

Grad Kikinda je u ovoj godini izdvojio osam miliona dinara za investicije, tekuća održavanja i opremu u obrazovanju:

Saniran je krov i zamenjeni pvc prozori u dnevnom boravku, takođe preko konkursa Zajednici zajedno kompanije NIS škola je dobila preko tri miliona i 700 hiljada dinara za sanaciju i adaptaciju svlačionica i toaleta – podsetio je Bogdan Tasovac, sekretar Sekrtarijata za javne službe, udruženja građana i verske službe.

error: Content is protected !!