Svečani koktel u Gradskoj kući povodom „Dana ludaje“

Danas je u dvorištu Gradske kuće, povodom „Dana ludaje“, održan svečani koktel, upriličen za mnogobrojne goste koji su u Kikindi kako bi prisustvovali našoj tradicionalnoj manifestaciji. Događaj je okupio veliki broj predstavnika opština i gradova iz Srbije i inostranstva, sa kojima naš grad sarađuje. Gradonačelnik Nikola Lukač izrazio je veliko zadovljstvo što je Kikinda danas domaćin velikom broju gostiju, koji su uveličali našu najveću i najznačajniju manifestaciju:

Punog srca uvek dočekujemo naše drage i uvažene goste, iz zemlje i inostranstva, predstavnike pokrajinskih i državnih institucija i sve one koji žele da sarađuju sa nama, a takvih je mnogo. Svi želimo da se pokažemo kao domaćini u najboljem svetlu, i predstavimo šta sve naša prelepa Kikinda ima. Spoj igre, pesme, gastronomskih specijaliteta i svega što Kikinda ima da ponudi, čini „Dane ludaje“-poručio je prvi čovek Kikinde, Nikola Lukač. 

Danijel Zrnić, načelnik Odeljenja za prostorno uređenje Gradske uprave Prijedora, kaže da uvek rado dolazi sa svojim kolegama u naš grad:

Mnogo ljudi koji žive u Kikindi vuče korene iz naših krajeva. Ova manifestacija je jedinstvena, oduševljeni smo ambijentom i zaista uživamo ovde. Naša saradnja će biti nastavljena, prvenstveno u oblasti kulture i privrede – rekao je Zrnić. 

Među gostima na svečanom koktelu bio je i narodni poslanik Milenko Jovanov, koji je istakao da Kikinda u svakom smislu napreduje:

Kikinda će za nekoliko godina biti mnogo drugačija u odnosu na to kakva je sad. Imaće fabriku vode, a brza saobraćajnica će nas povezivati sa drugim delovima Banata i sa Bačkom. Naš grad je sada velika gostinska soba, za sve drage prijatelje i sve ostale koji rado dolaze u naš grad, da uživaju u ovom divnom ambijentu – rekao je Jovanov. 

 

error: Content is protected !!