Seminar Sportskog saveza Kikinde okupio vrhunske stručnjake

Sportski savez Kikinde organizovao je stručni seminar za sve sportske radnike na području našeg grada. Bio je ovo lep povod da se veliki broj posetilaca u Domu učenika “Nikola Vojvodić“ okupi kako bi se od stručnjaka iz sveta sporta upoznali sa novinama iz oblasti vođenja sportskih klubova, finansiranja organizacija, kao i o načinu konkurisanja na konkursima koje raspisuju državne i pokrajinske institucije:

Kikinda ima veliki broj vrsnih poznavalaca u sportu, ali na ovakvim seminarima nije na odmet da se podsete onoga što su možda propustili. Zaista mi je drago što su predavači, inače vrhunski stručnjaci pronašli vremena kako bi našim radnicima preneli svoja iskustva i svoje znanje – istakla je Jelena Bakić, predsednica Sportskog saveza Kikinde.

Dr Milorad dokmanac govorio je o primeni zakonskih i podzakonskih akata u klubovima, Maja Knežević Romčević  pričala je o izazovima u finansiranju sporta u lokalnim samoupravama, prof. dr Milivoj Dopsaj govorio je takođe o zakonskim aktima u klubima, dok je docent Marko Ćosić izneo više informacija na temu postizanja veće snage kod sportista:

-Mogu da kažem da je ovaj seminar veoma bitan jer smatram da ovakvim načinom rada koji smo uspostavili sa lokalnom samoupravom i sa znanjem koji naši sportski radnici imaju, zaista možemo da računamo na buduće naraštaje, kao i na to da će iz naših klubova nastati jednog dana vrhunski sportisti i profesionalci – dodala je Bakićeva.

Svi učesnicima na seminaru Sportskog saveza Kikinde pripada sertifikat nakon završene obuke, što će im poslužiti za naredni period kako bi stečeno znanje preneli u svojim matičnim klubovima.

error: Content is protected !!