Sećanje na poginule borce Mokrina u ratovima devedesetih

Udruženje „Srpski ratni veterani“, uz podršku Mesne zajednice i lokalne samouprave, danas je na Varoškom trgu u Mokrinu upriličilo prigodan program, u znak sećanja na poginule Mokrinčane u ratovima devedesetih godina. Venci su položeni na spomen obeležje posvećeno trojici poginulih boraca Mokrina, koje je otkriveno i osveštano prošle godine, takođe na Spasovdan, slavu Mesnog odbora „Srpskih ratnih veterana“: 

Kulturu sećanja moramo negovati, kako ne bismo zaboravili na borce koji su bili spremni da brane svoju otadžbinu, i nažalost daju i svoje živote. Spomenik je podignut u znak sećanja na Dragana Perišića, Ljubomira Reljina i Milana Kebića, koji su poginuli u periodu od 1991. do 1993. godine -rekao je Vladimir Radojčić, predsednik Skupštine „Srpskih ratnih veterana Kikinda“.

Događaju je prisustvovao i Mladen Bogdan, predsednik Skupštine grada, koji je istakao da Grad Kikinda nastoji da na najviši nivo podigne kulturu sećanja na sve heroje koji su dali živote za otadžbinu, jer su ti ljudi to zaista zaslužili: 

Naša lokalna samouprava se svakodnevno trudi da pomaže svima koji su se borili tokom ratova u dvadesetom veku. U saradnji sa višim instancama i nadležnim organima, trudimo se da im olakšamo život i poboljšamo status, kako bi oni osetili brigu društva, koju u nekom ranijem periodu nisu imali – rekao je Bogdan. 

error: Content is protected !!