INFO Servis

Scenski i muzički spektakl u hali: “Dance and soul ritmik“ održao humanitarnu manifestaciju, prikupljeno preko 42.000 dinara

Udruženje sportskog plesa “Dance and soul ritmik“ organizovalo je humanitarni koncert pod nazivom “KI dance fest“, kako bi se prikupila sredstva za kupovinu opreme Dečjem dispanzeru. Tokom sat vremena programa, na manifestaciji je nastupilo nekoliko desetina izvođača raznih uzrasnih kategorija, bili su gosti iz Beograda i Novog Sada, a predstavljene su koregorafije iz nekoliko različitih žanrova. Na osnovu prodatih karata, prikupljeno je preko 42.000 dinara:

Ovo nam je drugi put da smo organizovale KI dance fest, moja koleginica Aleksandra Đilas i ja, a kao i proteklog puta, manifestaija koju smo organizovali je bila humanitarnog karaktera. Sav novac koji smo prikuipli iskoristićemo da kupimo medicinske aparate Dečjem dispanzeru, ujedno promovišemo moderan ples, pikazujemo se konačno našoj publici, tako da nam je ovo prvi put da se pokažemo našoj publici nakon proglašenja pandemije. Bila je ovo lepa prilika da roditelji vide čime se bavimo, da nas grad upozna na najbolji način. Ovom prilikom zahvalila bih Gradu Kikindi koji nam je pomogao i obezbedio sredstva da se sve ovo organizuje, kao i Sportskom centru Jezero koji nam je takođe izašao u susret. Nastupilo je oko stotinu igrača, imali smo dve gošće iz Novog Sada i Beograda – istakla je Mirna Krnić, osnivač udruženja.

Na početku manifestacije publiku je pozdravio predsednik Skupštine grada Kikinde, Mladen Bogdan ,koji je primio zahvalnicu u ime Gradske uprave Kikinda:

-Velika mi je čast bila što sam mogao da prisustvujem ovom fenomenalnom događaju, tako da me zaista raduje što je ovako veliki broj ljudi došao da pogleda ovu priredbu, divan nastup naših mališana, koji su imali lepu priliku da poažu ono što su naučili od svojih sjajnih koregografa, da ih vide roditelji i svi oni koji su došlu u našu halu. Oni nisu imali samo priredbu, već i nešto još lepše, tačnije humanitarnu akciju koja je organizovana u okviru manifestacije  i to je ono što mi uvek podržavamo. Mi svaki lep i kvalitetan događaj podržimo, kako bi pored toga što je lepo za publiku, isto tako bilo lepo i za ceo grad. Gledamo da pomognemo i onim ljudima koji treba da se leče, pre svega naši najmlađi sugrađani, zato novčana pomoć ide Dečjem dispanzeru – istakao je Bogdan.

Udruženje sportskog plesa “Ritmik“ ima oko 120 članova, uzrasta od tri do 15 godina. Sastoji se od osam grupa, kao i mažoretkinja. Na proteklom festivalu takođe su prikupljena sredstva za pomoć kikindskom zdravstvu.

Pratite nas FB
error: Content is protected !!