Saradnja sa Fondacijom „Humana srca“: Pomoć šestočlanoj porodici Zarić

fb-share-icon0
0
Pin Share20

Grad Kikinda potpisao je danas ugovor o saradnji sa Fondacijom „Humana srca“, čiji je osnovni cilj unapređenje položaja dece i mladih, kao i drugih ranjivih grupa stanovništva, sa fokusom na slabije razvijenim i ruralnim sredinama. Cilj saradnje je unapređenje kvaliteta života stanovnika našeg grada, pre svega dece i mladih. U okviru današnje posete predstavnika Fondacije „Humana srca“, šestočlanoj kikindskoj porodici Zarić uručena je humanitarna pomoć. Danijela Vasilijević osnivač i direktor Fondacije „Humana srca“ kaže da je u dogovoru sa gradonačelnikom Nikolom Lukačem odabrana ova porodica: 

Odabrali smo socijalno ugroženu porodicu, koja nema osnovne potrebe i uslove za normalan i kvalitetan način života. Tu je četvoro dece, od kojih su troje školskog uzrasta, tako da su njihove potrebe velike. Prilikom današnje posete uručili smo odeću, školski pribor i tablete, a najstarije dete, sedamnaestogodišnja devojka dobiće određenu sumu novca, za koju će sama odlučiti na šta će je potrošiti -rekla je Vasilijević. Srđan Zarić, zaposlen kao službenik obezbeđenja u Elektrovojvodini, sa suprugom Marijanom, tri sina i ćerkom živi u kući koju su kupili prošle godine. Kako kaže, svaka pomoć mnogo znači:

Prezadovoljni smo donacijom, dobili smo sve što nam je potrebno, možda čak i više od toga, tako da smo veoma zahvalni. Trenutno nemamo struju u kući, ali se nadamo da ćemo uskoro rešiti i taj problem – kaže Zarić. 

Gradonačelnik Lukač ističe da će lokalna samouprava nastojati da u narednom periodu iznađe načine da pomogne socijalno ugroženim porodicama, kao što je porodica Zarić:

Pokušaćemo da zajednički finansiramo uvođenje struje i svih neophodnih priključaka, kako bi ova porodica mogla pristojno da živi. I dalje ćemo pomagati svim ugroženim sugrađanima, onoliko koliko je to u našoj moći. Pred nama je teška zima, izdvojićemo određena sredstva i maksimalno dati sve od sebe da zbrinemo i druge porodice – rekao je Lukač. 

Kroz različite vidove pomoći deci i mladima pronaći ćemo model da kroz projekte dodatno motivišemo mlade da vole svoj grad i da ostanu ovde, da decu obradujemo i da budu ponosni na svoj grad i sredinu u kojoj žive. To je naš zajednički cilj i nastojaćemo da ovim protokolom o saradnji olakšamo realizaciju tavih projekata, kako bismo omogućili bolji kvalitet života u našem predivnom gradu – doodao je Lukač. 

 

 

fb-share-icon0
0
Pin Share20
error: Content is protected !!