INFO Servis, Sport

Šampioni Područne fudbalske lige Zrenjanin – “Crvena zvezda“ Rusko Selo

Fudbaleri “Crvene zvezde“ iz Ruskog Sela šampioni su Područne fudbalske lige Zrenjanin, a tim povodom na stadionu u selu su im svečano uručeni pehar i medalje. Ruskoselska ekipa odigrala je sjajno u sada već sezoni za nama ostvarivši i više nego dobar rezultat, tako da će se od naredne sezone nadmetati u Vojvođanskoj fudbalskoj ligi – istok.

Fudbalerima i članovima uprave gradonačelnik Kikinde, Nikola Lukač i član Gradskog veća za sport i omladinu, Dragan Pecarski, čestitali su na osvajanju domaćeg šamionata, a gradonačelnik im je potom uručio i medalje. Pehar je kapitenu Mladenu Petroviću uručio Ivan Šibul, predstavnik Fudbalskog saveza grada Kikinde:

-Utisci su fantastični. Atmosfera u klubu je neverovatna, od svih nas igrača do kompletne uprave. Svi su uradili maksimalno dobro svoj posao, vratili smo naš klub na mesto gde i pripada i zaista mislim da smo ostvarili neverovatan uspeh, pogotovo što smo sve odigrali bez poraza, što će nam predstavljati motivaciju za dalje takmičenje. Mi smo poznati kao vrlo složni, po dobroj atmosferi, momci su sve uradili kako bi došli do ovog velikog uspeha za naš klub i naše selo. Želja nam je da budemo u vrhu tabele vojvođanskog istoka, da budemo stabilna ekipa u tom rangu takmičenja. Neće biti lako jer je liga veoma jaka, ima dosta ekipa koja su se vratile iz Srpske lige tako da nas očekuje veoma dobar fudbal. Radujemo se novim izazovima koji nas očekuju protiv “Kozare“ i “Slobode“, radujemo se novim derbijima – poručio je kapiten “Crvene zvezde“, Mladen Petrović.

Ljubitelji fudbala od naredne sezone u vojvođanskom istoku uživaće u seoskim komšijskim derbijima, što će predstavljati još jedan razlog više da se ruskoselska ekipa pokaže na najbolji način, za šta će biti neophodna i pomoć Gradske uprave kao i Mesne zajednice:

Ovaj uspeh od izuzetne je važnosti za samo selo jer se ove godine navršava 100 godina od fudbala u Ruskom Selu tako da smo opet vratili stari sjaj našem fudbalskom klubu, odnosno vratili smo se u Vojvođansku fudbalsku ligu – istok. Takmičićemo se sa starim dobrim rivalima iz okolnih mesta što će biti još veća draž ovog našeg uspeha jer smo ponovo tu među njima. Kao i do sada, naš fudbalski klub može da računa na podršku Mesne zajednice, ali i na pomoć Gradske uprave kako bi se nastavio trend ulaganja u seoski fudbal i seoske klubove. Takođe, moram da kažem da mi je izuzetna čast jer sam do skoro bio član ovog fudbalskog kluba, nekadašnji kapiten, tako da je ova proslava za mene još veća – istakao je predsednik Mesne zajednice Rusko Selo, Dušan Marjanović.

Ulaganja u fudbal polako dolaze na videlo, tako da je Kikinda pored svog gradskog gluba koji je postao novi srpskoligaš, sada bogatija za još jednog šampiona iz Ruskog Sela, što bi trebalo podržati na još bolji način – poručio je gradonačelnik Kikinde, Nikola Lukač:

-Grad Kikinda je poznat kao grad sporta i u svakom selu postoje određeni kako fudbalski tako i ostali sportski klubovi koji daju svoj maksimum da na najbolji način predstave sebe, svoje selo, ali i Kikindu. Na stogodišnjicu fudbala u Ruskom Selu, “Crvena zvezda“ izborila je šamionsku titulu na terenu fantastičnom sezonom i ulazak u Vojvođansku ligu. Čestitam igračima, čestitam upravi koja je u proteklih nekoliko godina stvarala tim, ali i uslove da u Ruskom Selu ovi momci koji na terenu izgaraju za svoj klub stvarno mogu da imaju maksimalno dobre uslove, ali su pre svega kvalitetom osvojili ulazak u viši rang. Čestitam im, a obećavam da ćemo pomoći, kako sam Grad Kikinda, tako i Mesna zajednica, tako da sam zaista siguran da će i ovi mališani imati uzor u ovim igračima koji će se nadmetati u Vojvođanskoj ligi, a mi smo tu da to pomognemo i podržimo – rekao je Lukač.

Pratite nas FB
error: Content is protected !!