INFO Servis, Sport

Pobeda odbojke: U Kikindi održan “Kup tolerancije“, superligaškom “Kleku“ prvo mesto

Osvajanjem zlata i prvog mesta, odbojkašice “Kleka“ pobednice su “Kupa tolerancije“ koji se održao ovog vikenda u našem gradu, u organizaciji Odbojkaškog saveza Severnobanatskog okruga, pod pokroviteljstvom Pokrajinskog sekretarijata za sport i omladinu, u saradnji sa Gradom Kikinda.

Klečanke su u finalu savladale ekipu “Drine“ iz Zvornika i tako još jednom potvrdile kvalitet koji poseduju i da nisu bez razloga stabilan superligaš, koji ima veoma vioke ambicije u narednom periodu:

-Definitivno jesam zadovoljna s obzirom na to da je kraj sezone i verujem da su svi već željni odmora, a s druge strane pandemija koja je potpiuo napravila pometnju u sportu, konačno se polako vraćamo pravim utakmicama .Oduševljena sam organizacijom u Kikindi, sve je bilo savršeno i baš sam komentarisala kako se retko dešavaju turniri sa noćenjem, tako da se sve polako vraća u normalu mi smo osvojili ovaj turnir i zaista sam srećna. Mi smo superligaši, tako da za sledeću sezonu imamo ambiciju da se držimo sredine tabele, radi se o mladoj ekipi koja ima veliku priliku, a tu su i stariji igrači koji uvek mogu da pomognu – istakla je Dijana Nović, trener OK “Klek“.

MVP turnira je Tamara Kisić, odbojkašica Kleka, za najboljeg servera proglašena je Katarina Oličkov, odbojkašica “Kikinde 0230“, najbolji primač je Gordana Šorak iz Drine, dok je njena klupska igračica Anica Tomić najbolji dizač. Lola Nović iz Kleka najbolji je smečer, najbolji bloker je Simona Stojanovska iz Janta voleja iz Skoplja, dok je najbolji libero Jelena Pavlović iz Drine.  Za najmlađu igračicu proglašena je Jovana Damjanac iz Kleka. Drugoplasirna ekipa “Drine“ iz Zvornika pružila je odlične partije na turniru, dok su treće mesto na turniru osvojile odbojkašice “Kikinda 0230“, novoformiranog kikindskog gradskog kluba. Na turniru u Kikindi učestvovali su u Janta volej iz Skoplja, ekipa iz Rume i “Mladi radnik“ iz Požarevca. Svi učesnici i organizatori odbojkaškog turnira u Kikindi bili su saglasni da je cilj organizovanja ovakvog takmičenja ispunjen – promovisan je zdrav način života, sport, ženska odbojka i pobeda sporta nad svim nedaćama koju je pandemija zaraze uspela da izazove.

 

Pratite nas FB
error: Content is protected !!