INFO Servis

Radovi na Gradskoj pijaci privode se kraju: Useljenje prodavaca u septembru

Izgradnja Gradske pijace u završnoj je fazi. Uprkos tome što su radovi još uvek u okviru zakonskih rokova za završetak, ipak će doći do pomeranja kranjeg datuma okončanja radova na ovom kapitalnom projektu. Sa novim rokovima složila se i Uprava za kapitalna ulaganja, koja je glavni investitor, uz Grad Kikindu. Radove je obišao Svetislav Vukmirica, pomoćnik gradonačelnika zadužen za razvojne i investicione projekte, koji je obrazložio razlog pomeranja rokova:

-Trenutni problem koji imamo je uvoz lifta. Lift će biti dopremljen 15. jula. Uprava za kapitalna ulaganja je saglasna da se sadašnji rok, odnosno 30. jun, prekorači jer je to situacija u kojoj mi ne možemo ništa da uradimo jer je svetska kriza usled pandemije, pa ni uvoz ne ide kako treba. Sredinom jula će se postaviti lift, a potom sledi izrada poda od štampanog betona, što znači da će investitori u toku jula završtiti svoj deo posla. Razlozi pomeranja rokova izgradnje Gradske pijace uvek su bili opravdani. Usled pandemije došlo je do velikog poremećaja na tržištu, bilo je problema sa uvozom i jednostavno smo morali da se izborimo da se projekat realizuje brzo koliko god je to moguće. Imali smo određene probleme i sa susednim objektima, što je podrazumevalo određeno predprojektovanje, tako da je sve to uticalo na promenu rokova. Ono što je važno jeste da smo mi u zakonskim okvirima, rokovi nisu probijeni, odnosno rok je 30. jun. Ja sam u februaru rekao da je rok za završetak radova prvi april, ali smo na molbu izvođača radova dali saglasnost za produženje – rekao je Vukmirica.

Grad Kikinda nastviće radove koji su u nadležnosti lokalne samouprave. Tačnije, predviđeno je da se izgradi parking u samom kompleksu pijace, planirano je asfaltiranje trotoara u Ulici vojvode Putnika, kao i sam deo Gradskog trga u ulici Branka Radičevića na kom se trenutno nalaze tezge:

-Taj deo Gradskog trga gde se trenutno nalaze tezde biće urađen tako da bude u interesu građana, imaće pristupe pijaci i drugim ulicama, Dakle, sa svim pomeranjima rokova, u toku jula radovi na Gradskoj pijaci biće završeni, a iskoristiću priliku da kažem, iako je to često nezahvalno pogotovo u ovako teškim vremenima, da je septembar mesec datum kada će prodavci moći da se usele u novi objekat. Moraćemo zaista da se potrudimo da sve završimo kako smo planirali. Deo Gradskog trga nije realno da se završi u celosti, ali će imati prilaze kako bi ljudi mogli da uđu na pijacu i iz ulice Branka Radičevića. Kada i Javno preduzeće Kikinda obavi svoj deo posla koji podrazumeva uređenje unutrašnjeg enterijera, septembar je realan datum za useljenje – poručio je Vukmirica.

Glavni investitor na izgradnji Gradske pijace u Kikindi je Uprava za kapitalna ulaganja, u saradnji sa Gradskom upravom Kikinda. Vrednost kompletne investicije iznosi 240 miliona dinara.

Pratite nas FB
error: Content is protected !!