Gradski Info

INFO GRAD KIKINDA, 9. jun

Danas je sreda, 9. jun

 

Radosne vesti:

U toku jučerašnjeg dana na svet je došla devojčica.

Policijska uprava:

Na teritoriji Severnobanatskog upravnog okruga u toku jučerašnjeg dana registrovane su dve saobraćajne nezgode u Kikindi, u kojima je jedno lice zadobilo lake telesne povrede. Registrovan je i jedan požar u Banatskoj Topoli, gde se zapalio automobil. Na sreću nije bilo povređenih lica. 

Hitna služba:

Urgentne ekipe za hitnu medicinsku pomoć u toku jučerašnjeg dana intervenisale su 36 puta. Na poziv pacijenata obavljena su 23 pregleda, dok je 13 građana pomoć zatražilo u ambulanti.

JP „Kikinda“:

Zbog radova na rehabilitaciji puta Kikinda – Banatska Topola, na deonici od raskrsnice za Tobu do Banatske Topole, u ukupnoj dužini od 3,2 kilometra, saobraćaj će se odvijati u narednom periodu usporeno, u obe trake.

Epidemiološka situacija i vakcinacija u Kikindi:

Vakcinalni punkt u Udruženju penzionera otvoren je od 8 do 18 sati, a dostupne vakcine su Fajzer i Sinofarm, kao i Sputnjik za one koji su zakazali termin preko portala E-uprava. 

JP „Toplana“:

Javno preduzeće „Toplana“ obaveštava građane da će do početka jula zbog prve faze radova na rekonstrukciji toplovoda u Nemanjinoj ulici, saobraćaj u oba smera biti zatvoren u delu ove ulice, i to od ugla sa Ulicom Đoke Radaka do ulaza na veliki parking. Ulazak na veliki parking će biti omogućen iz Ulice Dimitrija Tucovića. U drugoj fazi radova, za saobraćaj u oba smera će biti zatvorena Nemanjina ulica, od broja 5 do broja 9. Ulazak na veliki parking će biti moguć iz Ulice Đoke Radaka.

Uskoro počinje kupališna sezona:

Otvoreni bazeni SC „Jezero“ u Kikindi će za građane početi sa radom 10. juna, a u Banatskom Velikom Selu 18. juna. Cene dnevnih karata za odrasle biće 300, a za decu 200 dinara. Cena kartice sa 10 ulazaka košta 2.000 dinara, sa 25 je 4.500 dinara, a sa 50 ulazaka kartica košta 7.500 dinara. Karte se mogu kupiti na recepciji hale SC „Jezero“, a sve informacije se mogu dobiti na brojeve: 422 211 ili 064 89 68 213. 

Izložba „Velikani srpskog glumišta“ otvorena u Narodnom pozorištu:

U foajeu Narodnog pozorišta u našem gradu Kikinđani do petka, 11. juna mogu da pogledaju izložbu „Velikani srpskog glumišta“, autora Dragana Đorđevića i članova Udruženja građana “Žanka Stokić“ iz Rabrova. Izložba može da se pogleda od 9 do 13 sati i od 18 do 20 časova. 

U petak, 11. juna, sa početkom u 20 sati na velikoj sceni Narodnog pozorišta u našem gradu biće izvedena komedija „Ordinacija“. 

Kulturni centar:

Novosadska Osnovna baletska škola, izdvojeno odeljenje u Kikindi, vrši upis dece u pripremni i prvi razred, u školskoj 2021/2022. godini. U pripremni razred mogu se upisati deca uzrasta od 8 i 9 godina, a u prvi razred baletske škole primaju se deca uzrasta 10 i 11 godina. Prostorije Osnovne baletske škole nalaze se u Kulturnom centru u Kikindi, a informacije se mogu dobiti pozivom na brojeve: 061/ 281 41 41 ili 064/ 321 43 85. 

U galeriji Kulturnog centra u petak, 11. juna biće otvorena izložba slika Kikinđanke Zite Aleksić. Otvaranje je zakazno za 19 časova. 

Kulturni centar Kikinda u subotu, 19. juna na platou ispred ove ustanove organizuje prvu berzu gramofonskih ploča u našem gradu. Zaljubljenici u gramofonske ploče imaće mogućnost da prodaju, kupuju ili menjaju ove neprevaziđene nosače zvuka. Pozivaju se svi zainteresovani da se prijave i uzmu učešće u prvoj berzi gramofonskih ploča u našem gradu. Sve informacije putem telefona 064 86 88 346. Stolovi i stolice su obezbeđeni. 

Dečje pozorište „Lane“:

Na repertoaru Dečjeg pozorišta „Lane“ u nedelju, 13. juna biće predstava „Supermiš“, koja će moći da se pogleda u dva termina, od 17 i 19 sati. 

Sport:

Na prvenstvu Vojvodine malokalibarskim oružjem na 25 metara, A program, takmičari Streljačke družine „Kikinda“ osvojili su 4 zlatne, jednu srebrnu i jednu bronzanu medalju. Takmičarke SD „Kikinda“ bile su dominantne i pojedinačno i ekipno. U kategoriji seniorki Jelena Tomić je osvojila zlato, Neda Sarić je bila druga, dok je Stanislava Popov takmičenje završila na 4. mestu. Njih tri su ekipno osvojile zlatnu medalju, ispred Novog Sada i Uljme, i obezbedile učešće na Prvenstvu Srbije. U kategoriji pištolj slobodnog izbora, pvo mesto osvojio je Duško Petrov, dok je Boris Mikluc bio treći. Duško Petrov je osvojio još jedno zlatno odličje, jer je u kategoriji pištolj središnjeg paljenja bio ubedljivo najbolji. 

Vreme:

Danas sunčano i toplo, maksimalna temperatura do 30 stepeni.

Bioprognoza: 

Usled očekivanih biometeoroloških prilika oprez se i dalјe savetuje srčanim bolesnicima, kao i osobama sa povišenim krvnim pritiskom. Meteoropatske reakcije su moguće u vidu umora, promenlјivog raspoloženja i glavobolјe. Preporučuje se smanjenje fizičkih napora kod osetlјivih osoba.

Pratite nas FB
error: Content is protected !!