PU Kikinda apeluje: Pirotehnička sredstva su opasna

fb-share-icon0
0
Pin Share20

Policijska uprava u Kikindi apeluje na građane da tokom predstojećih praznika ne koriste pirotehnička sredstva, jer na taj način mogu povrediti sebe, ali i osobe u svojoj okolini.

Foto: infocentarjug.rs

 

Apeluje se na roditelje da igra sa pirotehnikom može biti izuzetno opasna, jer može doći do teških povreda, opekotina, razderotina, povreda lica, šaka, a u težim slučajevima i do invaliditeta, ali i do požara i eksplozija.

Zakonom je izričito zabranjena upotreba pirotehnike u zatvorenom prostoru i na javnim mestima gde se okuplja veći broj osoba, kao i prodaja pirotehničkih sredstava maloletnicima.

Takođe, napominje se da vatromet mogu koristiti samo za to ovlašćena pravna lica na odobrenoj lokaciji, uz rešenje koje je izdalo Ministarstvo unutrašnjih poslova. Ovlašćena službena lica na području Policijske uprave u Kikindi aktivno preduzimaju sve mere i aktivnosti u skladu sa zakonom, kako bi sprečili neovlašćenu prodaju i upotrebu pirotehničkih sredstava, a oni koje zateknu da neovlašćeno prodaju biće sankcionisani, a pirotehnika će im biti oduzeta.

fb-share-icon0
0
Pin Share20
error: Content is protected !!