INFO Servis

Proslavljen Dan škole u OŠ „Feješ Кlara“

Osnovna škola „Feješ Кlara“, jedina u našem gradu u kojoj se nastava odvija na srpskom i mađarskom jeziku i koja ima tardiciju dugu dva veka, obeležila je svoj Dan, drugačije u odnosu na prethodne godine. 

Na Dan škole, u Klarinu čast, koja je herojski izgubila život u dvadeset i drugoj godini, slave se mladost, lepota i buđenje života. Tog dana u školi se organizuju razne radionice za učenike i manifestacije kulturnog i sportskog karaktera. Zbog epidemiološke situacije ovoga puta su izostali priredba, predstava na mađarskom jeziku, kviz znanja i“Igre bez granica“, ali su učenici i nastavnici i u ovim specifičnim uslovima pronašli način da obeleže Dan škole.

 

Tokom prošle i ove nedelje organizovan je likovni konkurs „Pod okriljem školskog neba“. Od velikog broja radova izdvojilo se deset najboljih. Među njima, likovni rad Mare Dragin (III1) zauzeo je 1. mesto, a za najbolju fotografiju nagrađena je Beata Maša (VIII2). Takođe, ove godine ustanovljena je i smotra recitatora „Sada sanjam mastila u boji“, u čast preminule koleginice Hajnalke Tot. Smotra je zbog trenutne situacije održana onlajn. U kategoriji mlađih osnovaca najbolji recitator je Mara Dragin (III1), a 2. mesto dele Noemi Budai (III2) i Viola Čemere (IV2). Među starijim đacima najbolje su bile Nevena Кrnić (1. mesto) i Hana Matijević (2. mesto), obe iz odeljenja V1. Direktorica škole Hermina Čemere dodelila je diplome i zahvalnice nagrađenim i pohvaljenim učenicima u dvorištu škole.

Ove godine Dan škole obeležen je pod maskama i u Gugl učionicama. U duhu Klarine borbenosti, hrabrosti i otpora, zaposleni i učenici škole vode svoju bitku – savremenu, bitku 21. veka, kovid bitku. Nadamo se da ćemo sledeće godine skinuti maske i gledati draga lica kojih smo se zaželeli, u našim pravim punim učionicama, i da ćemo slušati žagor, smeh i muziku – navodi se u saopštenju OŠ „Feješ Klara“. 

Pratite nas FB
error: Content is protected !!