INFO Servis, Sport

Vanja Grbić za Ami: „Drago mi je što će i ove godine biti dosta dece iz Kikinde na kampu u Sokobanji“

Jedan od najboljih srpskih, jugoslovenskih i svetskih odbojkaša Vladimir Vanja Grbić i ove godine u Sokobanji organizuje letnji odbojkaški kamp, namenjen deci. Ovogodišnji, peti po redu kamp biće organizovan od 20. juna do 25. jula, u smenama od po 7 dana. 

Uz strogo poštovanje svih propisanih protiv epidemioloških mera, letnji odbojkaški kamp biće i ovog leta organizovan u Sokobanji. Odbojkaška legenda Vladimir Vanja Grbić za naš radio ističe da se organizaciji kampa i sprovođenju mera pristupa maskimalno ozbiljno i da roditelji mogu potpuno da budu sigurni da su im deca bezbedna. Prošle godine među 375 učesnika kampa nije bilo nijednog slučaja koronavirusa:

Kada deca dođu sa roditeljima, na ulazu u hotel ostavljaju sve stvari i odlaze na drugi ulaz gde se vrši kompletna provera. Ukoliko je sve u redu, zadužuje se oprema i ulazi se u dalju proceduru. Opredeljujemo im trenere, tako da svaki terner radi sa uzrasnom kategorijom za koju je specijalizovan. Deca na osnovu urađenih testova dobijaju svako svoj program – objašnjava Grbić. 

Osim rada na odbojkaškim elementima, u kampu se vreme posvećuje i edukaciji dece o fizičkim aktivnostima za pravilan razvoj. Rade se ortopedski nalaz i motoričko testiranje, na osnovnu kojih se učesnicima preporučuju vežbe koje treba da rade, kako bi bili zdravi. Rezultati pomenutih testova služe kao osnova da se parametri dobijeni iz njih formatiraju u individualni program za svako dete.

Naš sagovornik kaže da ga veoma raduje što će i ove godine deo kampa biti i Kikinđani:

Deca iz Kikinde su veoma lepo vaspitana, željna su igre i dokazivanja. Vaš grad ima odličnu sportsku tradiciju i veoma mi je drago što se i ove godine veliki broj dece iz Kikinde prijavio. Roditelji mogu da budu potpuno sigurni da će im dete biti najbezbednije kod nas. Imamo ozbiljnu ekipu lekara koja prati rad celog kampa i pratimo sve preporuke Svetske zdravstvene organizacije. Nama rad na kampu nije komercijala nego misija, ne radimo to radi novca nego nam je cilj da deci „naštampamo“ osmeh na lice koji će ih držati do sledeće godine.  

Mlade Kikinđanke Anđela i Milana, članice Odbojkaškog kluba „KI 0230“, prošlog leta sa kampa vratile su se oduševljene i pune predivnih utisaka. Željno iščekuju i da ovog leta borave u Sokobanji:

U kampu nam je bilo jako zanimljivo. Svaki dan smo radili nešto drugačije. Meni se najviše svidelo kad smo igrali odbojku na pesku. Idem i ove godine i jedva čekam. Ovog leta ide još sedam mojih drugarica iz Kikinde – rekla nam je Anđela. 

Foto: Radio Ami i Fejsbuk stranica Kamp Vanje Grbića 

Pratite nas FB
error: Content is protected !!