INFO Servis

Predsednik Skupštine grada najavio 12. sednicu i podelu bebi paketa

Mladen Bogdan, predsednik Gradskog parlamenta, sazvao je 12. sednicu Skupštine grada, koja će biti održana u petak, 23. jula, sa početkom u 10 sati. Prenos sednice moći će uživo da se prati na Fejsbuk stranici grada Pred odbornicima će biti 12 tačaka dnevnog reda. 

Kako je za naš radio rekao predsednik Skupštine grada Kikinde, na predstojećoj sednici biće usvojen šestomesečni izveštaj o budžetu grada, za period od početka januara do kraja juna 2021. godine:

To će biti lepa prilika da predstavimo šta smo uradili u prvih šest meseci ove godine, ima tu lepih stvari kojima možemo da se pohavlimo, tako da će građani imati priliku da čuju kako se troše novčana sredstva i kakvi su nam prihodi. Možemo da kažemo da smo veoma zadovoljni kako do sada teče realizacija budžeta – rekao je Bogdan. 

Na sednici će, kaže naš sagovornik, direktori javnih preduzeća imati priliku da podnesu izveštaj o radu za 2020. godinu i predstave kako su radili:

Znamo da je prošla godina bila teška za sve nas, posebno za javna preduzeća. I pored toga, oni imaju čime da se pohvale, vredno su radili, tako da imaju dosta dobar bilans poslovanja za prošlu godinu. 

Jedna od tačaka dnevnog reda na 12. sednici, najavljuje Bogdan, biće i donošenje rešenja o davanju saglasnosti na upotrebu imena grada Kikinde u nazivu Odbojkaškog kluba i na taj način će ovaj klub na još bolji način promovisati svoj grad gde god da bude nastupao. 

Predsednik Gradske skupštine najavio je i da će uskoro biti organizovana ovogodišnja treća po redu akcija podele bebi paketa, koju lokalna samouprava već nekoliko godina sprovodi, u okviru mera populacione politike i kako bi se roditeljima olakšale prve nedelje roditeljstva:

Podela će biti organizovana u ponedeljak, 26. jula u svečanoj sali Gradske kuće. Podelićemo 111 poklon paketa roditeljima dece rođene u aprilu, maju i junu ove godine. To je jako lep i svečan događaj, kada roditelji dovode svoju dečicu, a mi želimo da im na taj način odamo priznanje što su se odvažili i odlučili, da i u ovim teškim vremenima, postanu roditelji.  

Pratite nas FB
error: Content is protected !!