INFO Servis, Sport

Karate klub „Feniks“: Pripreme u Apatinu i polaganje za majstorska zvanja

Petar Stupar, Una Kalanj i Nina Stojnić, članovi Karate kluba „Feniks“, učestvovali su na sedmodnevnim pripremama u karate kampu u Apatinu, koje su imale za cilj spremanje najkvalitetnijih vojvođanskih karatista za učešće na velikim međunarodnim takmičenjima, kao što su Evropsko prvenstvo, Svetsko školsko prvenstvo, Olimpijske igre mladih, Svetski kup i Balkansko prvenstvo. Na pripremama je učestvovalo oko 100 takmičara, u kategorijama: poletaraca, pionira, nada, kadeta, juniora i seniora. 

Treninzi se održavali dva ili tri puta dnevno, pripreme su protekle u najboljem redu, a takmičari „Feniksa“ su se pokazali u najboljem svetlu, sa formom na visokom nivou, koja će im služiti za nastavak takmičarske sezone. Uskoro ih očekuju i prirpeme na Fruškoj gori.

Proteklog vikenda održano je polaganje za predmajstorska i majstorska zvanja, licenciranje sudija, trenera i ispitivača zvanja, u organizaciji Karate saveza Vojvodine i Karate federacije Srbije. Na polaganju za crni pojas I dan uspešno su položili Nikola Albulov i Sara Sivčev. Nikola i Sara su članovi KK „Feniks“ dvanaest godina, dugogodišnji takmičari i osvajači medalja u svim uzrasnim kategorijama i disciplinama koje postoje u karateu. 

Pratite nas FB
error: Content is protected !!