INFO Servis

Popuštanje mera: Ugostiteljski objekti na otvorenom bez ograničenja, u zatvorenom do 1 iza ponoći

Ugostiteljski objekti na otvorenom će moći da rade bez zabrana, a u zatvorenom do jedan čas iza ponoći, uz poštovanje svih protivepidemijskih mera. Dozvoljena je i muzika u tim objektima, odlučeno je na današnjojj sednici Kriznog štaba za borbu protiv koronavirusa. 

Krizni štab je preporučio da se dozvoli prisustvo publike na stadionima i svim sportskim događajima. Kapacitet otvorenih objekata je do 50 odsto, a u zatvorenim prostorima do 30 odsto. Omogućeno je okupljanje u zatvorenom i otvorenom prostoru do 500 ljudi: 

Svi koji planiraju bilo kakvu vrstu okupljanja gde je predviđeno više od 500 posetilaca, ne mogu to da rade bez saglasnosti Kriznog štaba. Dozvoljene su i proslave maturskih svečanosti uz uslov da u zatvorenom prostoru ne može biti više od 500 ljudi – rekao je okrajinski sekretar za zdravstvo Zoran Gojković.

 U Srbiji su u poslednja 24 časa registrovana 124 novozaražena korona virusom, preminulo je osam osoba, a od ukupno 461 hospitalizovanog na respiratorima su 24 osobe. U Kikindi su aktivna 42 slučaja. 

Izvor: Tanjug

 

Pratite nas FB
error: Content is protected !!