Pokaznom vežbom na Trgu obeleženi Dan sektora za vanredne situacije i slava vatrogasaca

Taktičko-tehničkim zborom danas je na Gradskom trgu obeležen Dan sektora za vanredne situacije i slava svih vatrogasaca spasilaca. Tim povodom, vatrogasci su izveli pokaznu vežbu, a pristuni, pre svega najmlađi sugrađani, su mogli da vide i deo vozila i opreme. 

U svim organizacionim jedinicama u našoj zemlji, današnji datum obeležava se kao Dan sektora za vanredne situacije, na dan kada je 2009. godine osnovan ovaj sektor, kao jedinstvena služba za zaštitu i spasavanje u vanrednim situacijama. Osim toga, vatrogasci širom Srbije danas obeležavaju i krsnu slavu, Nesagorivu kupinu, zaštitnicu vatrogasaca:

Danas tim povodom na Gradskom trgu imamo taktičko-tehnički zbor, u okviru kojeg sugrađanima predstavljamo čime raspolažemo, kada je u pitanju vatrogasna tehnika, oprema i vozila. Kikinda je kompletno obnovila vozni park, što je veoma dobro u odnosu na situaciju pre nekoliko godina kada smo imali stare kamione. Sugrađani su mogli da nas pitaju i potraže savet u vezi zaštite od požara i ponašanja u tim situacijama – rekao je Branislav Maletin, komandant vatrogasno-spasilačkog bataljona Kikinda. 

error: Content is protected !!