„Pionir“ upisuje 10. generaciju polaznika: Besplatno naučite programiranje i elektroniku

Slobodna škola „Pionir“ otvorila je poziv za upis u novu generaciju polaznika za učenike VIII razreda osnovnih škola i I, II i III razreda srednjih škola koji imaju interesovanja za elektrotehniku, programiranje, dizajn i komunikacije, elektroniku, ali i pisanje, crtanje, video montažu. Škola je kao i do sada besplatna za polaznike, a predznanja nisu potrebna. Ove godine fokus je na kandidatima koji su zainteresovani za razvoj hardvera i elektroniku. Polaznici će imati priliku da rade u odličnim uslovima i na praktičnim projektima, što će ih izdvojiti ispred vršnjaka. 

„Pionir“ nije samo škola za programiranje, već je cilj da kroz šire holističko gledanje na svet kombinujemo kreativnost i tehnologiju ka rešavanju velikih društvenih problema, radimo na zanimljivim projektima i znanjem promenimo svet, ističe direktor Pionir slobodne škole, Marko Кažić: 

U ’’Pioniru’’ će polaznici moći da rade na praktičnim projektima i sigurni smo da ćemo im pomoći da napreduju u školi i da dobiju prednost u daljem obrazovanju, karijeri, i prilike za fakultet. Pionir raste iz generacije u generaciju, naši učenici su šampioni UNICEF-ovog izazova, a zaslužili smo i prestižni Zeleni list za naše projekte koji se tiču zaštite zdrave životne okoline. Zato u novu generaciju pozivamo sve mlade koji misle da mogu da se razvijaju, da pomeraju granice mogućeg. Кao i prošle godine, partneri su nam najveće svetske kompanije i organizacije (Github, GitLab, Google, Program za razvoj Ujedinjenih Nacija, Jetbrains, JLCPCB), a očekujemo i učešće svetskih stručnjaka kao predavača u samom programu, hakatone i druge aktivnosti u okviru programa – dodaje Kažić. 

Poziv je otvoren do 1. oktobra, a kandidati se mogu bliže informisati na https://pionir.org, a link za direktnu prijavu je https://tiny.cc/PionirPrijava

error: Content is protected !!