Paketići za decu srpskih ratnih veterana Kikinde

fb-share-icon0
0
Pin Share20

Srpski ratni veterani Kikinde organizovali su danas u Narodnom pozorištu dodelu 250 novogodišnjih paketića deci ratnih veterana u našem gradu i tako im ulepšali praznike. Mališani su imali priliku da pogledaju predstavu „Novogodišnja čarolija“ Dečjeg pozorišta „Lane“. 

Vladimir Radojčić iz Udruženja „Srpski ratni veterani Kikinda“ kaže da je ova akcija organizovana sedmu godinu zaredom i da je već postala tradicionalna:

Svake godine za Pravoslavnu Novu godinu naše udruženje deli paketiće deci ratnih veterana. Dosad smo uvek obezbeđivali oko 150 paketića, a ovog puta smo bili u prilici da obezbedimo čak 250, na šta smo veoma ponosni – rekao je Radojčić. 

Događaju je prisustvovao i Mladen Bogdan, predsednik Skupštine grada:

To je uvek jako lep događaj, posebno iz razloga što je posvećen deci ljudi koji su se borili za ovu zemljuu i grad i svakako su zaslužili pažnju. Srpski ratni veterani Kikinde to rade na sjajan način, organizujući već sedmu godinu zaredom ovu lepu akciju. Sala Pozorišta je bila prepuna dece, koja su imala priliku da sa svojim roditeljima uživaju u divnoj predstavi. Nama je veoma važno da naša deca imaju lepo detinjstvo u svom gradu i da znaju da lokalna samouprava uvek misli na njih. 

Srpski ratni veterani Kikinde okupljaju više od hiljadu članova, a kao simbol svega ono što rade uvek se organizuje na Srpsku Novu godinu. Jedno je od najbrojnijih organizacija u gradu i teži da uvek skrene pažnju na veoma težak položaj onih koji su se kada je trebalo odazvali pozivu da brane svoju otadžbinu.

Fotografije: Čedomir Vujanić 

 

fb-share-icon0
0
Pin Share20
error: Content is protected !!