Gradski Info

INFO GRAD KIKINDA, 14. januar

Danas je petak, 14. januar

Srpska pravoslavna crkva i njeni vernici danas obeležavaju dan posvećen Svetom Vasiliju Velikom. Na ovaj dan praznuje se i Mali Božić, prvi dan nove godine po julijanskom kalendaru, kao i Obrezanje Isusa Hrista. U bogoslužbenom kalendaru SPC ovi praznici su obeleženi crvenim slovom, kao zapovedni i od velikog značaja za pravoslavnu hrišćansku crkvu.

Hitna služba:

Urgnente ekipe za hitnu medicinsku pomoć u toku jučerašnjeg dana intervenisale su 40 puta. Na poziv pacijenata bilo je 27  intervencija, dok je pomoć u ambulanti zatražilo 13 građana. 

Epidemiološka situacija:

Trenutno je u našem gradu aktivan 281 slučaj koronavirusa, a za 24 sata registrovano je 55 novoobolelih. U kikindskoj Bolnici na le;enju je petoro kovid pacijenata. 

Udruženje penzionera:

Gradsko udruženje penzionera obaveštava zainteresovane članove da mogu da rezervišu ogrevno drvo za narednu zimu. Za one koji to urade do kraja februara cena će biti zagarantovana, neće se menjati, a iznos će se plaćati na deset mesečnih rata, obustavom sa penzije. Radno vreme Udruženja je ponedeljkom, sredom i petkom od 9 do 12 sati, a telefon za sve informacije je: 421 442. 

Plivanje za časni krst:

Prijava učesnika za plivanje za bogojavljenski krst, koje će biti organizovano 19. januara na Starom jezeru, traje do 17. januara. Učesnici moraju imati potvrdu od izabranog lekara ili lekara sportske medicine. Zainteresovani mogu da se prijave putem telefona: 063/ 384 792, kontakt osoba je Stojan Bogosavljev. Plivanje za časni krst i ove godine biće organizovano i na jezeru Strelište u Novim Kozarcima, a zainteresovani mogu da se prijave na: 064 446 37 31

Prikupljanje sredstava za sugrađanina Arsena Tanackova:

Fondacija „Budi human“ prikuplja novčana sredstva za dvadesetdvogodišnjeg Arsena Tanackova iz Kikinde, koji je prošle godine u teškoj saobraćajnoj nesreći zadobio povrede opasne po život. Da bi Arsen ponovo prohodao i vratio se starom životu neophodna je dalja rehabilitacija u vidu neurorobotike, fizikalnih terapija kao i tretman matičnim ćelijama koje bi mu pomogle u oporavku. Sredstva su mu potrebna i za ortopedska pomagala, medicinski potrošni materijal, za troškove apoteke kao i za putne troškove i smeštaj. Arsenu možete pomoći slanjem sms poruke, upišite 1112 i pošaljite na 3030. Cena poruke je 200 dinara. 

Kursna lista:

Srednji kurs dinara prema evru iznosi117,5836 dinara za evro, isto kao juče, objavila je Narodna banka Srbije.

Vreme:

Danas sunčano i toplije, sa temperaturom do 4 stepena. 

Bioprognoza: 

Biometeorološka situacija može imati relativno povolјan uticaj na hronične bolesnike, ali se osobama sa srčanim tegobama savetuje izvesna opreznost. Mogući su problemi sa snom i glavobolјa kao meteoropatske reakcije.

Pratite nas FB
error: Content is protected !!