Otvorena izložba „Banat, evropski centar kulture“

U okviru projekta i festivala „Cirkuliranje“, koji se realizuje u Kikindi, Zrenjaninu, Vršcu, Pančevu i Temišvaru, sinoć je u kikidnskom muzeju otvorena izložba „Banat, evropski centar kulture“.

Kolektivna izložba u Narodnom muzeju Kikinda predstavlja nastavak transdisciplinarnog i multikulturalnog projekta „Banat – centar kulture Evrope – u susret 2021. godini“. Projekat se realizuje u saradnji sa Festivalom Cirkuliranje, Savezom udruženja Cirkuliranje, i dva regionalna centra za talente „Dušan Vasiljev“ i „Mihajlo Pupin“.

Kikinđani će narednih deset dana moći da pogledaju radove više od trideset autora, uglavnom mladih koji su bili polaznici Regionalnog centra za talente, a izloženi su i radovi učesnika likovne kolonije koja je održana u okviru festivala Cirkuliranje.

U Kikindi smo trenutno na prolećnom cirkuliranju. Postavka se odnosi na slikarstvo, ali imamo još dosta pravaca delovanja. Festval Cirkuliranje dešava se i u Zrenjaninu, Vršcu, Pančevu i Temišvaru, a cilj je da se pokrene pozitivna energija, pre svega kod mladih ljudi, da ih pokrenemo na stvaralaštvo i kreativne stvari. Cirkuliranje promoviše kulturno nasleđe i multikulturalnost celog regiona – kaže Vladislav Petković, direktor festivala Cirkuliranje.

 

error: Content is protected !!