INFO GRAD KIKINDA, 17. mart

Danas je subota, 17. mart

Elektrovojvodina:

U ponedeljak, 19 i u utorak, 20. marta, u periodu od 8 do 15 časova, zbog orezivanja rastinja povremeno će bez struje ostajati korsinci u trećem rejonu.

 

Hitna služba:

Urgentne ekipe za hitnu medicinsku pomoć Kikinda u toku jučerašnjeg dana intervenisale su 41  put, od čega je 24 intervencije bilo na poziv pacijenata, dok je u ambulanti obavljeno 17  pregleda.

Besplatan mamografski pregled
Povodom Nacionalnog dana borbe protiv raka dojke, 20. marta, Opšta bolnica u Kikindi oragnizuje besplatne momografske preglede za dame starije od 50 godina. Pregledi će biti obavljani u utorak, u periodu od 13 do 19 časova. U slučaju većeg odziva, pregledi će se obavaljati i narednih dana u istom terminu, do kraja marta meseca.

 

Kursna lista:

Dinar će u ponedeljak, 19. marta, ojačati prema evru za 0,1 odsto u odnosu na petak i zvanični srednji kurs će iznositi 118,2599 dinara za evro, objavila je Narodna banka Srbije.

 

Regionalna privredna komora:

Regionalna privredna komora Severnobanatskog upravnog okruga iz Kikinde, kao nosilac prekograničnog projekta „Labor Net“, obezbedila je organizovani prevoz za nezaposlena lica koja su zainteresovana da prisustvuju Sajmu zapošljavanja u Temišvaru. Sajam će biti održan u sredu, 21. marta, a za 50 lica obezbeđen je besplatan autobuski prevoz i zdravstveno osiguranje na putu. Prijavljivanje traje do utorka 20. marta u 11 časova.

Poziv apsolventima i svršenim studentima 

Grad Kikinda poziva apsolvente i svršene studente fakulteta čiji je osnivač Republika Srbija, da se prijave i postanu deo baze visokobrazovanog kadra. Formirnjem baze lokalna samouprava, javna preduzeća i ustanove u nadležnosti Grada imaće uvid u postojeći kadar prilikom potrage za novim zaposlenjima.

Kompletna dokumentacija se predaje u Gradskoj upravi, Sekretarijat za društvene delatnosti, u kancelariji broj 19. Sve dodatne informacije i objašnjenja mogu se dobiti na telefon 0230/410-142, radnim danima u periodu od 9:00 do 14:00 časova.

Kultura:

Narodna biblioteka „Jovan Popović“ u Kikindi raspisala je nagradni konkurs za najbolji trejler za knjigu na srpskom jeziku, izdatu na teritoriji Republike Srbije. Pravo učešća imaju mladi starosti do 20 godina, a konkurs je otvoren do 10. aprila.

Predstava „Smrt čoveka na Balkanu“ biće izvedena na sceni Narodnog pozorišta u Kikindi večeras sa početkom u 20 časova.

Sport:

Utakmica 15. kola Super lige Srbije za žene između ŽORK Kikinda i ŽRK Mladost iz Stare Pazova odigraće se  u subotu 17. marta u SC „Jezero“ sa početkom u 20 časova.

Vreme:

Danas kišovito, maksimalna teperatura do 12 stepeni. U nedelju naglo zahlađenje i moguć sneg.

error: Content is protected !!