Održana sednica SBUO: Bezbednosna situacija u obrazovnim ustanovama zadovoljavajuća

Na sednici Saveta upravnog okruga, kojom je predsedavao načelnik Miroslav Dučić, razmatrala se novonastala bezbedonosna situacija, sa posebnim osvrtom na obrazovne institucije. Konstatovano je da je bezbedonosna situacija u obrazovnim institucijama zadovoljavajuća, da Policijska uprava postupa u skladu sa uputstvima Ministarstva unutrašnjih poslova, a istovremeno upućen je apel predstavnicima jedinica lokalnih samouprava da u obrazovnim institucijama podstiču na još veću borbu protiv nasilja, osnaživanje uloge nastavnog kadra, kao i da putem medija i dalje pozivaju građane na predaju neregistrovanog oružja i municije. 

Zaključno sa danom održavanja sednice, prema evidenciji Policijske uprave Кikinda predato je 89 komada neregistrovananog oružja, 15 986 komada municije i 17 komada minsko eksplozivnih sredstava. Predat je 91 komad registrovanog oružja i 1 064 komada municije. Oružje predato posle smrti vlasnika je 27 komada i municije 1302 komada.

Sednici su prisustvovali Pavle Rajkov, načelnik Policijske uprave Кikinda, Nikola Lukač, gradonačelnik grada Кikinde, članovi GV Valentina Mickovski i Nebojša Jovanov, Radovan Uverić, predsednik opštine Novi Кneževac sa saradnicima, kao i predstavnici opština Ada, Senta, Čoka i Кanjiža. 

error: Content is protected !!