Održana sednica SBUO: Bezbednosna situacija u obrazovnim ustanovama zadovoljavajuća

fb-share-icon0
0
Pin Share20

Na sednici Saveta upravnog okruga, kojom je predsedavao načelnik Miroslav Dučić, razmatrala se novonastala bezbedonosna situacija, sa posebnim osvrtom na obrazovne institucije. Konstatovano je da je bezbedonosna situacija u obrazovnim institucijama zadovoljavajuća, da Policijska uprava postupa u skladu sa uputstvima Ministarstva unutrašnjih poslova, a istovremeno upućen je apel predstavnicima jedinica lokalnih samouprava da u obrazovnim institucijama podstiču na još veću borbu protiv nasilja, osnaživanje uloge nastavnog kadra, kao i da putem medija i dalje pozivaju građane na predaju neregistrovanog oružja i municije. 

Zaključno sa danom održavanja sednice, prema evidenciji Policijske uprave Кikinda predato je 89 komada neregistrovananog oružja, 15 986 komada municije i 17 komada minsko eksplozivnih sredstava. Predat je 91 komad registrovanog oružja i 1 064 komada municije. Oružje predato posle smrti vlasnika je 27 komada i municije 1302 komada.

Sednici su prisustvovali Pavle Rajkov, načelnik Policijske uprave Кikinda, Nikola Lukač, gradonačelnik grada Кikinde, članovi GV Valentina Mickovski i Nebojša Jovanov, Radovan Uverić, predsednik opštine Novi Кneževac sa saradnicima, kao i predstavnici opština Ada, Senta, Čoka i Кanjiža. 

fb-share-icon0
0
Pin Share20
error: Content is protected !!