INFO Servis

Mladen Bogdan gost emisije „Ami vas pita“

Na poslednjoj, 10. sednici Gradskog parlamenta, usvojen je rebalans budžeta, koji je uvećan za 300 miliona dinara. Povećanje je bilo delom zbog priliva sredstava iz Pokrajine i Republike, a delom i kako bi važne ustanove i institucije funkcionisale na što bolji način, istakao je Mladen Bogdan, predsednik Skupštine grada, gostujući u danas u emisiji „Ami vas pita“. Na istoj sednici usvojena je i odluka da naša lokalna samouprava pristupi Pokretu za decu tri plus:

Sada, kada je i naš grad pristupio pokretu i u Kikindi će biti omogućeno roditeljima sa troje i više dece, da ostvare popuste kod određenih pravnih i privrednih subjekata i pružaoca usluga, sa kojima Pokret ima sklopljen ugovor. Na taj način se ne smanjuje profit pomenutih pružaoca usluga, naprotiv, podstičemo njihov promet, jer će tako više korisnika trošiti novac kod njih – rekao je Bogdan i dodao da se to odnosi i na hranitelje i roditelje koji su usvojili decu. 

Naš sagovornik ističe da će lokalna samouprava i u narednom periodu mnogo pažnje posvećivati mladima i onima koji žele da ostanu u svom gradu:

Konstatovali smo da u Kikindi nedostaju stanovi, zbog čega smo odlučili da dozvolimo gradnju. To je uređeno novom odlukom o izmeni detaljne regulacije centralnog dela naselja Kikinda. Na taj način ćemo omogućiti nove stanove, kako bi mladi ostali ovde i planirali porodicu. Doneta je i odluka o otkupu stanova u javnoj svojini, što je u interesu naših sugrađana. 

Druga ovogodišnja akcija podele bebi-paketa organizovana je nedavno u Gradskoj kući, kada su poklon paketima sa opremom za bebe obradovani roditelji 127 mališana koji su rođeni u prva tri meseca ove godine:

Morali smo da ispoštujemo sve epidemiološke mere, ali nismo želeli da izostane dodela paketa. Poklon paketi sa opremom za bebe su bogatiji i lepše izgledaju, što znači da radimo na tome. To su izuzetno lepi i svečani trenuci, kada ugostimo i darujemo roditelje. Želimo da im pokažemo koliko nam je stalo do toga da se bavimo decom i populacionom politikom i da bismo voleli da nas bude što više. 

Predsednik Skupštine grada nedavno je, zajedno sa gradonačelnikom Kikinde Nikolom Lukačem, bio u radnoj poseti Bosanskom Grahovu, gde je održana manifestacija „Vratimo sport u Grahovo“. Naš grad je imao i sportske predstavnike na ovoj manifestaciji:

Veliki deo naših sugrađana vodi poreklo iz tih krajeva. Iz tog razloga je bilo važno da ostvarimo ovu saradnju, pre svega zbog mladih ljudi, koji bi trebalo da očuvaju svoje korene i posete krajeve iz kojih potiču njihovi preci. 

Prilikom posete Bosanskom Grahovu, delegacija Kikinde imala je priliku da razgovara sa načelnikom Opštine i predsednicom Skupštine opštine. Zaključeno je da bi najveći potencijal ove saradnje bio turizam:

Mi smo nedavno ponovo osnovali Turističku organizaciju. Bosansko Grahovo ima mnoge lepe stvari za videti i posetiti. Tu su kuća Gavrila Principa, lepi predeli i lepa priroda. Vrlo je važno te dobre i lepe stvari promovisati. 

Predsednik gradskog parlamenta pozvao je još jednom sugrađane da se vakcinišu i apelovao da i dalje poštuju sve mere:

Poručio bih sugrađanima da se još malo čuvaju i da vode računa o epidemiološkim merama, jer ovo još uvek nije prošlo, ali hoće. Pobedićemo tako što ćemo zajedno raditi na tome da se ova boelst suzbije. Zato bih još jednom pozvao Kikinđane da se vakcinišu – rekao je Bogdan. 

Pratite nas FB
error: Content is protected !!