INFO Servis

I maturanti imaju pravo da konkurišu za posao u policiji

Ministarstvo unutrašnjih poslova raspisalo je konkurs za upis 780 polaznika u Centar za osnovnu policijsku obuku (COPO), za potrebe svih 27 policijskih uprava u Srbiji, među kojima je i Kikinda. Ko može da konkuruše i za koje poslove za područje PU Kikinda, koji su uslovi koje kandidati treba da ispunjavaju i koji broj polaznika je potreban, za Ami Naxi radio govorio je oficir Odeljenja policije Nebojša Miladinov.

Za područje Policijske uprave u Kikindi potrebno je 8 polaznika za radno mesto policajaca, 14 za radno mesto saobraćajnog policajaca i 5 za radno mesto graničnog policajaca. Uslovi za konkurs koje kandidati treba da ispune su brojni, rekao je oficir Odeljenja policije Nebojša Miladinov i naveo koje uslove polaznici treba da ispunjavaju:

Potrebno je da imaju državljanstvo Republike Srbije, potom prebivalište na teritoriji Republike Srbije neprekidno godinu dana od dana raspisivanje konkursa, prijavljeno prebivalište na teritoriji na kojoj konkurišu, što znači da Kikinđani mogu da se prijave na konkurs, da nemaju manje od 18 a više od 24 godine, da nemaju više od 27 godina, ako su završili Kriminalističko-policijski univerzitet, a nisu zasnovali radni odnos u MUP-u. Kandidati treba da imaju diplomu srednjeg obrazovanja i vaspitanja u trajanju od 4 godine, Ili dokaz da su završili osnovne akademske strukovne studije Kriminalističko-policijskog univerziteta, kao i da ne postoje bezbednosne smetnje koje su određene Zakonom o policiji, ali i zdravstvene, psihičke i fizičke sposobnosti-rekao je Miladinov i dodao:

Pravo učešća na konkurs imaju i maturanti srednjih škola koji su u obavezi da do 10. jula dostave kompletnu dokumentaciju, kad polože maturski ispit. Uslov je i posedovanje vozačke dozvole B kategorije, a ukoliko je neko u toku obuke, sve može da dokumentuje do 10. jula-kaže naš gost.

Svi koji ispunjavaju uslove za upis i žele da se priključe radu PU Kikinda, mogu da se prijave do 7. juna ove godine.

Uslovi konkursa mogu se naći i na sajtu Ministarstva unutrašnjih poslova www.mup.gov.rs i sajtu Centra za osnovnu policijsku obuku www.copo.edu.rs.

 

Pratite nas FB
error: Content is protected !!