INFO Servis

INFO GRAD KIKINDA, 27. maj

Danas je petak, 27. maj

 

Hitna služba:

Služba hitne medicinske pomoći intervenisala je proteklog dana i noći  26 puta. Za kućne preglede u gradu javilo se 16 građana, dok su lekarsku pomoć potražila 3 pacijenta u selima kikindske opštine. Na zdravstvene tegobe žalilo se 7 osoba koje su pregledane u ambulanti Hitne pomoći.

Radosne vesti:

Ponovio se četvrtak u kikindskom porodilištu, kao i prethodnog dana, na svet su došli jedna devojčica i dečak, saznajemo na Porođajnom odeljenju Opšte bolnice.

Nestanak struje:

Zbog radova na mreži, danas od 8 do 11 sati struju neće imati potrošači u ovim ulicama u Kikindi: Moravska, od Vojvode Mišića do Svetosavkse, nemanjina, od Prizrenske do broja 133, Srbobranska, od Moravske do Vojina Zirojevića, Vojvode Mišića, od Žarka Zrenjanina do Prizrenske, Nemanjina, od Žarka Zrenjanina do Prizrenske, i Prizrenska, od Vojvode Mišića do Svetosavske. Danas će biti isključenje i u Bašaidu, od 8 do 12 sati, u Vojvođanskoj ulici, od Svetozara Markovića do Milana Grujića. 

Sakupljanje kabastog otpada:

U okviru akcije sakupljanja kabastog otpada, još danas kontejneri će biti u ulicama Braće Laković i Semlačkoj, od danas do ponedeljka: po jedan kontejner biće u Vinogradskoj ulici i u Jugovićevom sokačetu, a 4 u Jugovićevoj ulici, u ponedeljak i u utorak: 4 kontejnera biće u Železničkom novom redu, a 2 na Putu za pristanište, odk će od utorka do četvrtka, kada se i završava prolećna akcija, kontejneri biti u naselju Strelište. 

JP „Toplana“:

Od ponedeljka, 30. maja do kraja juna, zbog remontnih radova na magistralnom vrelovodu, za saobraćaj će biti zatvoren deo Ulice Miloša Velikog, od ugla ulica Miloša Ostojina i Braće Bogaroški do ugla ulica Njegoševe i Cara Dušana. 

Tretman suzbijanja komaraca:

Danas će biti izvršen tretman suzbijanja larvi komaraca na kanalima i barama, kao i u podrumima stambenih i drugih objekata. Preparati koji će biti korišćeni nisu toksični za pčele, saopštio je Sekretarijat za zašitu životne sredine Grada Kikinde.

Udruženje penzionera:

Udruženje penzionera Kikinda poručuje: Da zdravstveni problemi budu manji, potražite spas u banji. Dijabetes, pritisak, kostobolja i srčani problemi su naše stvarno stanje, za oporavak posetite banje. Za sve penzionere koji zbog zdravlja pate, jeftinije i na rate, do 12 rata preko PIO fonda, uslovi su briga naša, za bolje zdravlje šansa vaša. Informacije na: 0230 421 442 ili lično u prostorijama penzionera, Vojvode Putnika 37. 

Pozorište:

U kikindskom Narodnom pozorištu večeras će premijerno biti izvedena predstava Đorđa Markovića „Simfonija Crnjanski“. U pitanju je Markovićev autorski projekat koji život slavnog pisca vidi kroz sudbinu ratnika, ljubavnika i izgnanika. Početak je zakazan za 20 sati, a ulaz za predstavu je humanitarnog karaktera.

Dečje pozorište „Lane“:

U nedelju, 29. maja, u terminima od 17 i 19 sati, na sceni Dečjeg pozorišta „Lane“ biće izvedena gostujuća predstava Pan teatra „Avanture Maše i medveda“. 

Udruženje multiple skleroze Kikinda:

Povodom Svetskog dana osoba obolelih od multiple skleroze (MS), u subotu, 28. maja, Udruženje multiple skleroze Kikinda organizovaće prvi put u Srbiji manifestaciju i šetnju pod nazivom  „Svaki korak je pobeda“. Manifestacija će početi u 14 časova, u dvorištu Kulturnog centra, a očekuje se dolazak oko 200 ljudi. 

Kursna lista:

Dinar vredi danas prema evru približno isto kao juče i zvanični srednji kurs iznosi 117,5361 dinara za evro, objavila je Narodna banka Srbije.

 Vreme:

Malo do umereno oblačno i toplo, sa temperaturom do 29 stepeni. Za vikend pormenjivo oblačno sa provremenom kišom i temperaturom nižom i za više od 10 stepeni. Od ponedeljka ponovo sunčano i sve toplije. 

Bioprognoza: 

Očekuju se nešto povolјnije biometeorološke prilike. Izvestan oprez se i dalјe savetuje kardiovaskularnim bolesnicima. Problemi sa snom i glavobolјa su moguće meteoropatske reakcije.

Pratite nas FB
error: Content is protected !!