INFO Servis

Likovna kolonija u Kulturnom centru

Danas se u Kulturnom centru održava celodnevna likovna kolonija, koja je okupila desetak umetnika iz Kikinde i okoline, ali i Beograda. Ovo je treća likovna kolonija koju organizuje Kulturni centar. U našem gradu su 2019. godine gostovali umetnici iz Hong Konga, a krajem 2020. organizovana je kolonija koja je okupila umetnike iz Kikinde, Srpske Crnje, Beograda i Krajišnika. 

Direktorica Kulturnog centra Tanja Nožica kaže da je trebalo da bude oko 25 učesnika, ali je zbog situacije sa koronavirusom dosta njih otkazalo učešće:

Likovna kolonija je jednodnevna i traje do večeras. Slike koje danas nastanu ćemo uramiti i za oko tri meseca organizovati izložbu – rekla je Nožica. 

Jedna od učesnica današnje kolonije je i Dragana Karanović, direktorica OŠ „Dositej Obradović“ u Bočaru i nasavnica gimnastike u baletskoj školici Kulturnog centra, koja kaže da je još kao dete volela da crta:

Tokom školovanja i bavljenja sportom imala sam mnogo obaveza, ali sada mogu da se posvetim i slikanju, jer mi je to bio san. Prvi put učestvujem na koloniji i zasita užvam, jer se lepo družimo i razmenjujemo iskustva. 

Događaju je prisustvovala i zamenica gradonačelnika Dijana Jakšić Kiurski: 

Ovde su se okupili umetnici koji zaslužuju svaku podršku i podsticaj. Stvaranjem originalnih i kvalitetnih dela daće svoj lični pečat i doprinos kulturi i umetničkom stvaralaštvu. Nakon ove kolonije i sama umetnička zbirka Kulturnog centra biće bogatija za nove radove. Nadamo se da će učesnici biti zadovoljni predivnom atmosferom i organizacijom, što im može biti samo dodatni motiv za neka ponovna, buduća susretanja. Kikinda se danas zabelela, tako da ova prava vojvođanska zimska idila može da posluži umetnicima da stvore lepa dela – rekla je Jakšić Kiurski. 

Pratite nas FB
error: Content is protected !!