Kulturni centar poklonio sugrađanima praznični koncert

fb-share-icon0
0
Pin Share20

Kulturni centar Kikinda večeras je u Narodnom pozorištu organizovao Novogodišnji gala koncert. Publika je imala priliku da uživa u raznolikom repertoaru hora i orkestra „Atendite“ i dečjeg hora „Kikindijanci“, kao i u nastupima dečje i ženske pevačke grupe „Melizmi“. 

Novogodišnji koncert predstavlja krunu vrednog rada i rezultata koji su postignuti tokom cele godine. Marko Markovljev, v.d. direktora Kulturnog centra kaže da je ova ustanova, nakon tri godine, ponovo upriličila praznični koncert muzičkih sekcija: 

Program je veoma bogat, ima mnogo numera, među kojima su klasične, evergrin, filmske i druge. Ova godina je bila izuzetno dobra za naš hor, ali se nadamo da će svaka naredna biti još bolja, da ćemo dosta putovati i na najlepši način predstavljati ono što radimo i naš grad -rekao je Markovljev.

Prof. dr Biljana Jeremić, dirigent hora „Atendite“ kaže da je ova godina bila uspešna i značajna, jer su konačno, nakon epidemije, nastupi uživo bili mogući: 

Naši nastupi i rezultati su u značajnoj meri znatno bolji nego ranije, jer naš hor polako stasava i raste. Kako smo i proveli celu ovu godinu, tako je i završavamo, jednim gala koncertom, sa mnogo izvođača, a prvi put se publici predstavio i dečji hor „Kikindijanci“, koji ima oko 60 članova. Deca, koja su osnovnoškolskog uzrasta, su veoma zainteresovana i dopada im se način na koji se sa njima radi -rekla Jeremić. 

Događaju je prisustvovala i zamenica gradonačelnika Dijana Jakšić Kiurski: 

Pred praznike, Kulturni centar nam je poklonio predivan koncert i zaista je lepo da svi zajedno, uz muziku, idemo u susret Novoj godini, sa nadom da će ona biti lepša i bolja od prethodne. Ovakvi muzički događaji su prelepa prilika i povod da sala Narodnog poozorišta bude prepuna i da to bude mesto u kojem ćemo svi uživati. Bilo je divno videti kako učesnici koncerta svih uzrasta zajednički doprinose prelepoj atmosferi i nezaboravnoj večeri -rekla je Dijana Jakšić Kiurski. 

 

fb-share-icon0
0
Pin Share20
error: Content is protected !!