INFO Servis

Korisnici „Naše kuće“ uživali u pecanju i vožnji karucama u okviru kampa na „Ribolovačkom carstvu“

Udruženje sportskih ribolovaca “Šaran“, uz podršku lokalne samouprave, organizovalo je danas na reviru “Ribolovačko carstvo“ osmi po redu ribolovački kamp za osobe sa posebnim potrebama. Učesnici su imali priliku da uživaju u čarima ribolova, da nauče nešto lepo i novo o reviru, očuvanju prirode, kao i da se provozaju karucama. 

Nakon dovogodišnje pauze zbog epidemije, Udruženje sportskih ribolovaca „Šaran“ organizovalo je druženje sa decom sa posebnim potrebama:

Učesnici će pecati sa članovima našeg udruženja i voziti se karucama. Zahvalni smo kikindskim konjarima koji su nam izašli u susret i koji će provozati naše goste. Nakon tih lepih aktivnosti u prirodi, očekuje nas zajednički ručak – kaže Zoran Popov, predsednik USR „Šaran“. 

Svetlana Kalinov, korisnica Centra za pružanje usluga socijlane zaštite „Naša kuća“, kaže da je veoma uživala u današnjim aktivnostima na reviru „Ribolovačko carstvo“:

Jako se lepo družimo u prelepoj prirodi. Mnogo mi se dopalo i to što su ovde i kočije i konji, to je bilo prelepo iznenađenje. Zaista sam puna lepih utisaka, nedostajalo nam je sve ovo, jer zbog korone nismo prethodne dve godine učestvovali u kampu – rekla je Kalinov. 

Učesnike kampa posetio je i član Gradskog veća zadužen za sport i omladinu Dragan Pecarski:

Veoma mi je drago što Kikinda ima ovako lepo mesto u prirodi i što se organizuju ovakve aktivnosti. Bilo bi lepo da se pridruže i druga udruženja, kako bi ovaj kamp bio masovniji i još bogatiji aktivnostima. Nadamo se da ćemo u tome uspeti, a i u narednom periodu daćemo podršku organizatorima – rekao Pecarski. 

Udruženje sportskih ribolovaca “Šaran“ već godinama brine o reviru “Ribolovačko carstvo“, a jedan od glavnih projekata kojim se ponose upravo je kamp za decu sa posebnim potrebama, koji sprovode u saradnji sa Gradskom upravom. 

Pratite nas FB
error: Content is protected !!