INFO Servis

Koncertom barda panonske šansone, Zvonka Bogdana, završeni 36. “Dani ludaje“ u Kikindi

Spuštena je zavesa na 36. Dane ludaje u Kikindi, koncertom  barda panonske šansone, Zvonka Bogdana, koji je pred velikim brojem Kikinđana i gostiju priredio pravi spektakl uz pratnju tamburaškog sastava pod rukovodstvom legendarnog Mileta Nikolića.

Uživala je publika u dvosatnom koncertu i pesmama koje su obeležile decenije za nama na domaćoj muzičkoj sceni. Kao i uvek, Zvonko je duhovito preneo svoj originalni način predstavljanja na sceni, tako da nisu izostali ni bećarci.

Dobro veče domaćini, dobro veče dragi gosti, dobro veče Kikindo, Banatu, Vojvodini i svim žiteljima Srbije. Zahvalio bih na ovolikom broju ljudi koji su došli da pogledaju koncert, znam ja vrlo dobro gde ste vi sinoć bili, ali nema veze, znam ja nas, ništa ne brinite. Moram i da zahvalim svom orkestru koji me godinama prati, večeras su jako dobro svirali, a bolje me prate nego policija što radi. Ako ste nekada bili u okolini Subotice, ima jedno selo i zove se Tavankut, znate čime se bavimo i kao i svaki put, moj orkestar i ja vratićemo vas pesmama, pismama i pjesmama kroz jednu oblast koja se zove Panonija i vratićemo vas u vremena koja se više ponoviti neće. Panonija se prostire od Zagorja do Karpata, od Visokih Tatri do uzburkanog Balkana, ali kako to red i običaji nalažu, svaki koncert počinjemo pesmom našeg voljenog pesnika Jovana Jovanovića Zmaja – poručio je legendarni Zvonko Bogdan publici sa bine. A tada je počela magija.

Pratite nas FB
error: Content is protected !!