Gradski Info

INFO GRAD KIKINDA, 13. septembar

Danas je ponedeljak, 13. septembar

 

Hitna služba: 

Urgentne ekipe za hitnu medicinsku pomoć u toku jučerašnjeg dana intervenisale su 31 put. Na poziv pacijenata obavljen je 21 pregled, dok je u ambulanti pomoć zatražilo 10 građana.

Policijska uprava Kikinda:

Prema podacima PU Kikinda u toku proteklog vikenda registrovane su tri saobraćajne nezgode u Kikindi u kojima je jedno lice lakše povređeno. Zabeležena su i dva manja požara u Novim Kozarcima i Senti sa pričinjenom materijalnom štetom. 

Sakupljanje krupnog otpada:

U okviru akcije sakupljanja kabastog otpada u gradskoj zoni, danas i sutra 6 kontejnera biće postavljeno u Ulici Kralja Petra I, od Ulice Oslobođenja do Trga, u utorak i sredu, 14. i 15. septembra šest kontejnera nalaziće se u Ulici Generala Drapšina, od Save Tekelije do Oslobođenja, u sredu i četvrtak, 15. i 16. septembra otpad će se sakupljati u Svetozara Miletića, od Save Tekelije do Oslobođenja, u četvrtak i petak u Ulici Đure Jakšića, od od Save Tekelije do Oslobođenja, a od petka 17. do ponedeljka, 20. septembra u Ulici Braće Bogaroški, od Oslobođenja do Save Tekelije.

Isključenje struje:

Zbog planiranih radova na električnoj mreži danas od 8 do 12 sati bez struje će ostati potrošači u sledećim ulicama u Banatskom Velikom Selu: Desanke Maksimović, od Zdravka Čelara prema Kikindi, i Branka Ćopića, od Desanke Maksimović do Pane Đukića. 

JP Kikinda:

JP „Kikinda“ započelo je plansku zamenu vodomera u Nakovu. Mole se potrošači da pripreme šahtove i omoguće ekipama nesmetanu zamenu vodomera u narednom periodu. Apeluje se na korisnike da održavaju svoja merna mesta, da budu čista i suva, kako bi radnici nesmetano obavili posao.

NSZ:

Nacionalna služba za zapošljavanje obaveštava javnost da će danas izvršiti isplatu posebne novčane naknade za mesec avgust, uplatom na tekuće račune korisnika kod poslovnih banaka. 

Dani ludaje : 

Na 36. Danima ludaje, u kategoriji najteže bundeve pobednik je bio Kokai Tibor iz Mađarske, sa tikovm teškom 527 kilograma, drugoplasirani je njegov zemljak Kesler Laslo, čija je bundeva teška 491,4 kilograma, a treće mesto osvojio je Kikinđanin Radovan Zakić, sa ludajom od 366 kilograma. Kada je u pitanju najduži plod, drugu godinu zaredom pobedio je Kikinđanin Goran Lazić, sa plodom dužim za 19 centimetara nego prošlogodišnji. Drugo (308 cm) i treće mesto (299 cm) u konkurenciji najduže budneve pripalo je Udruženju „Kikindska ludaja“. Prvoplasirani u obe kategorije i ove godine dobili su  100 000 dinara, drugo mesto nagrađeno je sa 60 000 dinara, a treće sa 40 000.  

Rotari klub Kikinda raspisao Konkurs za studentske stipendije:

Kikindski Rotari klub otvorio je konkurs za dodelu stipendija za školsku 2021/22. godinu, studentima Univerziteta u Beogradu ili Novom Sadu, sa mestom prebivališta na teritoriji Кikinde. Uslovi su da je student upisao prvu godinu fakulteta i da je na budžetskom finansiranju, kao i to da je pokazao odličan uspeh u prethodnom školovanju ili odličan uspeh iz kompatibilnih predmeta.
Potrebno je dostaviti Molbu sa ličnim podacima, kraćom biografijom, mestom stanovanja, Uverenje o upisu na fakultet, naznaku mesta koje je kandidat zauzeo na rang listi i dokaz o prethodnom školovanju. Rotari klub Кikinda u skladu sa diskrecionim ovlašćenjima odabraće kandidate koji će dobijati mesečnu stipendiju. Molbe se dostavljaju (isključivo poštom) do 15. septembra 2021. godine na adresu: Rotari klub Кikinda, Ive Lole Ribara 39, 23300 Кikinda. Napomena: svu dokumentaciju dostavljati u fotokopijama.

Kulturni centar:

U sredu, 15. septembra sa početkom u 19 sati u velikoj sali Kulturnog centra biće održano veče sa Suzanom Mančić. 

Promocija „Mokrinskih hronika“ Srđana V. Tešina u sredu u Mokrinu:

U sredu, 15. septembra, sa početkom u 19 sati, u Domu kulture u Mokrinu biiće održana promocija knjige „Mokrinske hronike” Kikinđanina Srđana V. Tešina. U razgovoru učestvuju Gojko Božović, urednik Izdavačke kuće Arhipelag i autor. Organizatori su Narodna biblioteka „Jovan Popović”, Kikinda i Udruženje „Raša Popov”, Mokrin. 

Sport:

OFK Kikinda zabeležila je treću pobedu u Srpskoj ligi Vojvodina. Na Gradskom stadionu savladano je „Jedinstvo“ iz Stare Pazove, rezultatom 2:0. Kikinda je trenutno 4 na prvenstvenoj tabeli sa 9 bodova, a u narednom, 6. kolu igraće u nedelju u Sakulama protiv „Borca“. 

U utakmicama vojvođanskog istoka, Sloboda je u Kozarcima savladala Crvenu zvezdu iz Vojvode Stepe, rezultatom 3:1, velikoselka „Kozara“ je u Omoljici sa ekipom „Mladosti“ odigrala bez golova, dok je ruskoselska „Crvena zvezda“ izgubila u Perlezu od „Vojvodine 1928“, rezultatom 2:1. 

Vreme:

Sunčano i toplo, maksimalno 29 stepeni.

Bioprognoza: 

Zadržava se povolјan uticaj biometeoroloških prilika na većinu hronično obolelih. Izvestan oprez se i dalјe savetuje srčanim bolesnicima. Meteoropatske reakcije se mogu javiti u vidu glavobolјe i umora. Preporučuje se pridržavanje saveta lekara i adekvatno odevanje u skladu sa očekivanim daljim porastom temperature vazduha.

Pratite nas FB
error: Content is protected !!