Kikindski SUBNOR i predsednik Skupštine grada na obeležavanju 80 godina od početka ustanka naroda Srbije

Polaganjem venaca na spomen obeležju „Sloboda“ na Iriškom vencu juče, 7. jula obeležena je 80. godišnjica ustanka naroda Srbije, kada je 1941. godine pucnjem u Beloj Crkvi počeo prvi oružani otpor slobodarskog naroda u tadašnjoj Jugoslaviji. Vođeni Komunističkom partijom, formirali su se partizanski odredi, koji su kasnije, tokom četvorogodišnjeg narodnooslobodilačkog rata prerasli u jake partizanske jedinice. 
 
Ovaj datum obeležen je juče pod pokroviteljstvom Pokrajinske vlade, a njen predsednik, Igor Mirović nadahnuto je govorio o značaju očuvanja tekovina narodnooslobodilačke borbe. Članovima SUBNOR-a Kikinda, navodi se u saopštenju, posebnu čast je učinio predsednik Gradske skupštine, Mladen Bogdan, koji je u ime Grada Kikinde položio venac kraj spomen obeležja „Sloboda“:
 
Bili smo ohrabreni njegovom konstatacijom i pohvalom, da smo bili najbrojnija i najbolje organizovana boračka organizacija na ovom događaju. Zahvaljujemo Gradskoj upravi na obezbeđenom prevozu i podršci za kvalitetnu realizaciju planiranih aktivnosti, koje su imale za cilj očuvanje od zaborava tekovine NOR-a – saopšteno je iz SUBNOR-a Kikinda. 
 
 
error: Content is protected !!