Kikindske rukometašice deklasirale Pirot

Rukometašice ŽORK Kikinda ostvarile su ubedljivu pobedu u utakmici 10. kola Super B rukometne lige Srbije protiv ekipe Pirota. Kikinđanke su u hali Sportskog centra “Jezero“ slavile sa 43:19 (21:9) i tako napravile još jedan korak bliže ka tituli jesenjeg šampiona.

Od samog starta utakmice, kikindske rukometašice nisu dozvolile gošćama da ni na koji način ne ugroze gol domaćih, a zahvaljujući uspešno realizovanim akcijama, prednost Kikinde samo se uvećavala kako je vreme prolazilo.

-Gošće iz Pirota došle su znatno oslabljene bez četiri igračice prvog tima. Međutim, to nije bio razlog da se mi opustimo, već da od samog početka nametnemo naš tempo i način igre kako bi ostvarili dva nova boda u prvenstvu. Dao sam priliku da zaigraju mlađe igračice, svi su dobili svoju šansu i to je bila lepa prilika da i one osete malo više teren i igru. Zaista sam zadovoljan pristupom i igrom, tako da se nadam da će do kraja jesenjeg dela šampionata biti sve kako treba i da postanemo jesenji prvaci. Idemo redom, utakmicu po utakmicu, u kojoj će svako od nas dati svoj maksimum, to je najvažnije, tako se postižu dobri rezultati – istakao je nakon meča, trener Kikinde, Mihajlo Petković.

Za igračicu utakmice proglašena je Slađana Latinović. Ona je postigla sedam golova. Po devet puta precizne su bile Željana Radaković i kapiten Linea Čočaj. Milica Vranić je pet puta bila precizna. Ivana Erdeljan dala je četiri gola, Teodora Đukičin tri, a Katarina Vukobrat i Ivana Sivčev po dva. Danka Knežević i Milica Perović postigle su po jedan pogodak. Igrale su i Natalija Prodanov, Aleksandra Čubrilo, Nevena Bjelić, Milica Mihajlović i Jelena Končar.

Kikindske rukometašice očekuje utakmica protiv Srema, 1. decembra, a potom u poslednjem kolu jesenjg dela šampionata igraće protiv Pančeva.

error: Content is protected !!