INFO Servis, Sport

Još dve pobede Kikinde u Tripleks kupu !!!

Rukometaši Kikinde, bili su domaćini drugog kola Tripleks kupa. U Sportskom centru ”Jezero” oni su odmerili snage sa mađarskim timovima Mako i PIK Seged II. U prvoj utakmici dana, Kikinda Grindeks vrlo lako je izašla na kraj sa ekipom Mako, rezultatom 33:19. Već sam start utakmice potvrdio je da gosti neće biti nikakva pretnja domaćoj ekipi, furioznih 9:0 za svega 15-ak minuta utakmice otklonilo je svaku sumnju oko pitanja pobednika. Ostatak susreta, trener Dušan Pašić, koristi da u igru ubaci sve raspoložive snage među kojima su bili i rukometaši kadetskog uzrasta i koji su se i pored velike razlike u godinama vrlo dobro nosili sa gostima iz Mađarske.

Drugu utakmicu, Kikinda Grindeks je odigrala protiv druge ekipe mađarskog PIK Segeda. Ova utakmica bila je i poslednja utakmica dana, a predstavljala je i mali derbi s’ obzirom da su ove dve ekipe po kvalitetu dosta ”iskočile” u odnosu na ostale timove učesnike. Negde između 300 i 400 ljubitelja rukometa došlo je da pogleda ovaj meč. Kikinđani su i ovaj susret otvorili sigurno, bez obzira na početno vođstvo mađarske ekipe od 2:0. Kikinda nakon samo nekoliko minuta preokreće rezultat i preuzima vođstvo. Kako je odmicalo prvo poluvreme tako je i prednost domaćina rasla da bi se na odmor otišlo sa velikih 18:10 za Kikindu Grindeks. Siguran na golu bio je golman Miškov, a u napadu su se isticali Komarek, Zarin, Brojčin i Gamber. U nastavku susreta, trener Pašić, ubacuje i ostale igrače u igru. Malo opuštanje, poneki brzopleti potez u napadu biva kažnjen brzim kontranapadima Segedinaca i utakmica je ušla u neizvesnu završnicu. U 54. minutu gosti uspevaju da poravnaju, a ubrzo i da povedu. Na to reaguje trener domaćina i u igru vraća svoju prvu postavu koja na krilima podrške publike, sa par atraktivnih intervencija golmana Miškova i golova Nemanje Brojčina u napadu, ipak dolazi do sasvim zaslužene pobede od 31:29 i prvog mesta na tabeli nakon odigrana dva turnira.

U poslednjem kolu Kikinda Grindeks će narednog vikenda gostovati u Rumuniji, u Velikom Senmiklušu. Posle utakmice sa domaćinom, Kikinđanima ostaje da odigraju još utakmicu za plasman. Svaka ekipa će odigrati po jednu utakmicu za plasman, pa će tako prvi i drugi na tabeli u svom međusobnom susretu odlučiti o pobedniku Tripleks kupa, treći i četvrti će u svom susretu odrediti ko osvaja treće mesto, dok će petoplasirana i šestoplasirana ekipa u svom međusobnom susretu odrediti osvajača petog mesta. Bez obzira na ishod utakmice sa Unireom, Kikinđani su već sada obezbedili prvo mesto pred utakmice za plasman, a kako sada stvari stoje najverovatnije će u još jednom odmeravanju snaga Segedincima pasti odluka o pobedniku Tripleks kupa.

Pratite nas FB
error: Content is protected !!